Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Archive - Hel 27, 2010

Mikä sieni/kääpä?

Mikä sieni/kääpä?

mikä jäkälä?

kuvattu 27.2.2010 Uskelanjokirannassa missä maastoa hallitsee ja kävelyä hillitsee yli puolimetrinen hanki.

Koskikaran koti

Kainuun Hossassa virtasivat kosket vielä vapaina helmikuussa, huolimatta 30 asteen pakkasesta. Tätä kuvaa ottaessa en ollut vielä huomannut koskikaraa, myöhemmin kyllä.

Pakkasyö tulossa

Jälleen oli tulossa kipakka pakkasyö Vuokatilla 25.2.

Kevätlaulua.

Kevät on saapunut, kuulin ihan oikeaa mustarastaan kosiolaulua tänään, 27.2.2010

Kuvaa en laulajasta saanut, mutta tässä kuvassa tappelevat veljekset, niilläkin jo kevättä rinnassa.

hiirenkorvia

Hiirenkorvat ilmestyivät koivunoksiin, kun niitä oli pidetty sisällä maljakossa 7 päivää. Perimätiedon mukaan tästä voi arvioida kevään tuloa kaavalla: päivä sisällä = viikko ulkona.