Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Archive - Maa 2010

maaliskuuta 31st

tänään sain

tänään sain iltalenkillä tehdä kevätpuroja (en ihan tässä, kun siinä ei paljon ollut tekemistä, muualla) - se ehdottoman tärkeää tekemistä keväällä!

syö

tämä sorsa ei juo, vaan se siivilöi pitkät ajat jotakin vedestä - en ymmärrä, kaipa se jotakin löysi syötävää

Helsinki Suomenlinna 21.3.2010

lunta jäätä avointa

tämä kuvattu Helsingin Uunisaaressa 22.3.2010 - seitsemän päivää aiemmin meri oli täysin ummessa taustalla näkyvään Harakan kärkeen asti, ihmiset kulkivat vielä jäällä, joka tosin jo "huokaili" eli no

tulleeko? milloin?

tämä on kuvattu 28.3.2010 Helsingin Ruoholahdessa - tulleeko kevät milloin?

maaliskuuta 30th

mitä kuvassa?

Mikä jäkälä maassa ja mitä on tuo vaalea ?Jokin limasienikö?

maaliskuuta 29th

pulmunen

Pieni vaalea lintu pyrähti tänään lentoon pellon halki vievältä hiekkatieltä, pälvipaikalta. Se lennähti pellonreunakoivikkoon, kaukaa yritin kuikuilla jonkinlaisen kuvantapaisen.

mustarastas

Ruokintapaikalle pöllähti tänään mustarastas tutkimaan lumen alta paljastuneita siemeniä. Löytyihän sieltä sattumiakin. Täällä ei ole talvehtinut yhtään mustarastasta, joten paluumuuttaja on hän.

Eväät hukassa

Pesimäpaikoilla on jo varaus käynnissä mutta ruoka on lumen ja jään alla

pihatalkkari

28.3.2010.

maaliskuuta 28th

yhteen kasvaneet

kuusenjuuret ovat hauskasti kasvaneet toistensa lomaan tuusulan kirkon rannassa.