Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Archive - Elo 13, 2010

Halki leikattu

Olympus E-500

liuskekiveä2

Norjan rannikolla

liuskekiveä

Norjan rannikolla

Viipurin vanhaa kaupunkia

Viipurin vanhan tuomiokirkon kellotorni sijaitsee Linnoituksen kaupunginosassa Viipurin historiallisessa keskustassa. Kadut ympärillä ovat mukulakivikatuja ja talojen kivijalat korkeita.

Planetaarisen geologian tutkimuskohde taivaalla

Planetaarisen geologian lähin tutkimuskohde taivaalla on kuu! Ja ihan hauskaltahan täysikuu siellä taivaalla näyttää.

Suojaväri

Kivitasku etsii taustalle suojaväriä kalliosta.

Pallossa kiinni

Siinä on ja pysyy.

kuusilahorusokas (?), Ei, vaan -> koivulahorusokas

Pluteus pouzarianus, uskoisin, vaikka lahorusokkaiden lajittelu taitaa olla ulkonäön perusteella vaikeata asiantuntijoillekin.