Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Archive - Elo 15, 2010

SINIRITARI

Komea 'Siniritari' terassin ikkunassa , oli pakko ottaa rasiaan kuvausta varten.
siipien kärkiväli n.80 MM.

Läyliäinen 14-15 .08. -2010

Luonnon laatoittamaa kalliota

Tämä kaunis kallio löytyy Uudenkaupungin saaristosta

rantahämähäkkikö?

Ei näy vauhtiviivoja, onko kuitenkin rantahämähäkki? Oli niin iso, etten toivoisi enää vastaani tulevan. Näytti suojelevan poikasiaan... 10 cm ainakin jalkoineen. Rannan kaislikossa...

Mikä perhonen? (Löysin Itävallasta, mutta veikkaan että voisi olla Suomessakin)

Löysin Itävallasta, mutta veikkaan että voisi olla Suomessakin. Mistä perhosesta on kyse? Veikkasin Tummapapurikkoa, tällä perhosella on oranssia vale siipien alla, mutta löytämälläni perhosella ei.

sinilevä kukkii

15.8. aamulla tyyni Tuusulanjärven pinta oli levälauttojen vallassa.

lokkiperhe

Tuusulanjärvellä 15.8.

tupashaprakas,

Psathyrella spadicea, kuvattu pellon reunan pusikossa lehtipuun kannolla Somerolla 12.8.2010 klo 15:20.

Oudon värinen.

Kasvihuoneessa, kellervät siivet alapinnalta, valkeat yläpinnalta, oranssivivahteiset siipien kärjet. Yksi musta piste. Parempaa kuvaa en onnistunut ottamaan.

Vain vähän rosoista

Raiskattu maa