Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Archive - 2019

marraskuuta 30th

Huonokuntoinen mustarastas

Espoon Rastaalassa kuvattu huonokuntoinen mustarastas. Mitähän mahtaa sairastaa?

marraskuuta 20th

Tunnistatko jäkälän?

Tunnistatko tämän Turun saaristossa rantakalliossa kasvaneen jäkälälajin?

Tunnistatko jäkälän?

Tunnistatko tämän Turun saaristossa rantakalliossa kasvaneen jäkälälajin?

Tunnistatko jäkälän?

Tunnistatko tämän Turun saaristossa, rantakalliossa kasvaneen jäkälälajin?

marraskuuta 14th

Mikä hyönteinen?

En löytänyt mikä hyönteinen kyseessä. En ole myös ennen nähnyt. On useita vessassa ja vaikka ne poistaa ruokakunnasta niin lisää tulee.

marraskuuta 5th

Mikä toukka tämä on?

lokakuuta 29th

Mikä sieni?

lokakuuta 13th

Mikä tämä mato on

Mikä mato tämä on. Niitä on ulkolaatoilla aivan älyttömästi.

lokakuuta 10th

Pienet kallot

Vanhan navetan lattiamaan (lankut purettu kamalasta) seasta löytyi pari pientä kalloa, jyrsijän hampaat pienemmällä, isommalla (kallon pituus noin 5 cm) pedon, isommalla kulmahampaiden kohdalla reijät

lokakuuta 7th

Mikä toukka kuusella?

Liittyyköhän toukka kuusessa olevaan syöntijälkeen? Kuusikon reunassa on useita puita, joissa paksun kaarnan alla on laajoja syöntialueita. Onko jonkin jäärän toukka?