Blogittajia

PUHEENJOHTAJAN HAVAINTOVIHKO

SLL:n liittohallituksen puheenjohtaja ehtii kiireiltään myös
havainnoimaan luonnon menoa. Biologian ja maantiedon opettaja on ehtinyt
myös väitellä filosofian tohtoriksi, saukkojen ekologiasta. Tässä
blogissa kiinnitetään huomio ajankohtaisiin tapahtumiin luonnossa ja
etsitään vastauksia luonnossa kulkevan ihmisen pohdintoihin.

 

IKIJÄÄRÄ

Terho Poutanen on SLL:n entinen tiedotuspäällikkö, joka on siirtynyt Itä-Suomeen viettämään eläkepäiviään, luonnon keskelle. Kerran biologi, aina biologi. Tässä blogissa paljon nähneen luontomiehen kynästä saavat osansa rakasta luontoa kaltoin kohtelevat.

 

YLLÄPIDON TIEDOTUKSIA

Sivuston toimintaa - ja ennen kaikkea toiminnan ongelmien ratkaisua - koordinoi Tuomas Aivelo. Biologi, opettaja ja jatko-opiskelija pohtii, miten pienistä puroista kasvaa iso virta ja luonnonystävät kokoontuvat ihastelemaan rakkauden kohdettaan. Tässä blogissa taustoitetaan sivuston uusia tuulia, kerrotaan uusista ominaisuuksista ja aika usein myös kerrotaan meneillään olevien kisojen alkamisesta, päättymisestä ja palkitsemisesta.

 

Blogit

Käyttäjän tepo kuva

Tupajumeja suojelemaan?

Ensimmäisen presidentinvaalin alla ehdokkaat ovat Ylen vaaliohjelmissa ottaneet kantaa kansainvälisiin sopimuksiin, siis muihin kuin hallituksen hoitamiin EU-päätöksiin.

Käyttäjän tepo kuva

Kakkaa vai ulostetta

Aamun lehdessä oli kulttuuri-osion tiedesivuilla runsaasti kuvitettu juttu koirankakasta. Miksi asiajutussa käytettiin lastenkieleen kuuluvaa kakkaa eikä yleiskielen asiallista ulostetta?

Käyttäjän tepo kuva

Mihin lintuhavainnot joutuvat?

Näin viime lauantaina Puumalassa korpin maantiellä. Kirjasin havaintoni tiira.fi-sivustolle. Korppihavaintoni oli ainut viikonvaihteen lintuhavainto koko kunnassa!

Käyttäjän tepo kuva

Suomalainen poliitikko metsässä

Kirkko ja kaupunki -lehteen piirtävä Ville Ranta sen kertoo. Suomalainen poliitikko on todella metsässä: ”EU ei tiedä, mitä metsä on!!”

Käyttäjän tepo kuva

Putin ja ikosaioninen ilmastonmuutos

Joskus Milanon ilmastokouksen aikaan vuonna 2003 silloinen Venäjän presidentti ensimmäisellä presidenttikaudellaan piti ilmaston lämpenemistä hyvänä asiana; se mm.

Käyttäjän tepo kuva

Hossasta ei tulekaan kansallispuistoa!

Hossasta piti tulla kansallispuisto. Avajaiset oli tarkoitus pitää tulevan kesäkuun 17. päivänä.

Käyttäjän tepo kuva

Setri vai sembra?

Inkeriläiset, jotka epäluotettavina kansanvihollisina 1930-luvulla oli karkotettu kotikonnuiltaan Siperiaan, pureksivat Dudinkan piirissä ”seetripuun siemeniä”. Tuon kertoo Jari Tervo romaanissaan.

Käyttäjän tepo kuva

Marjanpoiminta verolle?

”Maaseutuväestöä tulisi myös verottaa mahdollisuudesta poimia marjoja toisten mailta, miksipä ei omankin maan sellaisesta hyötykäytöstä.” Moiseen päätyi Make, monesta yhteydestä tuttu kuvittaja ja kir

Käyttäjän tepo kuva

Turve – vaihtoehtoinen totuus

Päivän lehdessä 100-vuotista itsenäisyyttä juhliva Suomi-neito julistaa: ”Suomessa asuu maailman hölmöin kansa?” Se, onko kysymysmerkki paikallaan, ei selviä sivun mittaisesta tekstistä.

Käyttäjän tepo kuva

Suomi 100 -juhlavuoden siivekäs haaste

Monet luontoa tarkkailevat ihmiset pitävät kirjaa havainnoistaan.

Yhdistele sisältöä