Käyttäjän holtta blogi

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Huhtikuun tilinpäätös

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Kesä tulee?

Kiitoksia kaikille niille, jotka auttoivat kääntämään sitä Tuuletinta - nyt täällä tuulee etelästä ja lämpötilatkin ovat sen mukaisia. Ensimmäinen haarapääsky nähtiin viimein tänään. Eilen ja tänään on nähty monia muitakin hyönteissyöjälintuja, mm. pajulintuja, leppälintuja, pensastasku sekä herne- ja mustapääkerttuja. Myös seuraavan viikon sääkartta on lupaava.

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Merikotkan kauppareissu ja huussikoskelo

Merikotkan luulisi terävine kynsineen ja nokkineen olevan kaikin puolin tehokas saalistaja. Tämä ensivaikutelma on kuitenkin pettävä: haahkaa ei poimita merestä kuin einespizzaa lähimarketin kylmäkaapista, edes porukalla.

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Pitkät jalat ja siniset munat

Lågskärillä nähtiin eilen kaksi odotettua kahlaajalintua. Toista oli odotettu saapuvaksi jo muutama viikko, toista taas huomattavasti pitempään. Munien väriin en tässä ota kantaa, mutta toisella noista kahlaajista oli mustat ja toisella punaiset koivet.

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Brunhilde vaihtoi maisemaa

Brunhilde lähti tänään. Aamulla puolen kahdeksan maissa se otti korkeutta saaren päällä ja suuntasi sitten Ruotsiin. Ehkä Sergelin torilla sitten on parempaa ruokaa - ja ainakin parempaa seuraa. Ja parempi näin, itse oletin sen poistuvan täältä lähinnä kanahaukan aterian muodossa. Välkommen åter !

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Määrää, ei laatua

Kahtena kuluneena päivänä saarella on saatu nauttia oivallisista lintumääristä. Maanantai oli hyvä muuttopäivä monille vesilinnuille ja lokeille, tiistaina taas vesilintuja laskettiin paljon paikallisina saaren vesiltä. Varsinkin allien laulukuoro on tänään ollut korviahuumaava.

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Sataa

Tänään satoi. Aamulla tihkua, päivällä vettä, iltapäivällä räntää ja illalla lunta. Sade yhdistettynä napakkaan koillistuuleen loi arktisen vaikutelman. Lintuasemalla keskityttiinkin porukalla sisätöihin. Ulkona muutama haahkamamma hautoi säästä huolimatta katajien alla.

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Hitaasti mutta varmasti

Kevät etenee nyt hitaasti, mutta etenee kuitenkin. Pohjoisenpuoleisilla tuulilla muuttoryntäyksiä ei ole luvassa, ja muutamia lumikuurojakin on saatu. Viime päivien kevättulokkaisiin kuuluvat kuitenkin mm. risti- ja lapasorsa. Ensimmäinen haahkamammakin tallusti keskiviikkona etsimään pesäpaikkaa katajan alta, mutta palasi sitten kuitenkin takaisin - lumisateella saattoi olla vaikutusta asiaan.

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Allihaahkojen paluu

Juuri kun pääsin kirjoittamasta, ettei saaren vesillä ole nähty allihaahkoja...Värjöttelin tänään pohjoistuulessa ja tihkusateessa majakalla, kun haahkaporukassa viuhahti pieni parvi värikkäitä, pieniä vesilintuja - allihaahkaparvi! Pienen laskeskelun jälkeen lintuja löytyi yhteensä 19, kymmenen koirasta ja yhdeksän naarasta. Säästä riippumatta linnut soidinsivat täyttä päätä!

Käyttäjän holtta kuva

Lågskärin kevät: Sumupäivä

Eilen ja varsinkin tänään säätilaa on vallinnut sumuinen keli, näkyvyyttä on ollut usein vain satakunta metriä. Lintujen läsnäolon voikin aistia lähinnä äänistä. Esimerkiksi meriharakan mekkala kantautuu hyvin sumunkin seasta.

Yhdistele sisältöä