Lumous

Käyttäjän hannele kuva

Kohtaamisia

Suomen uusin lajien uhanalaisuusarviointi julkaistiin joulukuussa. Mikään paras joululahja se ei ollut, sillä arvioinnin mukaan lajien uhanalaistuminen ei ole meillä hidastunut.

Käyttäjän hannele kuva

Näkymätön näkyväksi

Luonnon monimuotoisuus kaikkine lajeineen on arvokas, mutta myös tavallisessa "arkiluonnossa", jossa ei ole uhanalaisia lajeja tai luontotyyppejä, piilee mittaamattomia arvoja.

Käyttäjän hannele kuva

Yhden hehtaarin metsä

Luulen, että useimmilla suomalaisilla on jokin tietty kokemus, muisto tai paikka joka tulee ensimmäisenä mieleen sanasta "metsä". Minulle se on eräs hehtaarin kokoinen metsä.

Käyttäjän hannele kuva

Suoperhosia seuraamaan

Suomen luonnonsuojeluliiton ja Suomen Perhostutkijain Seuran yhteishankkeella edistetään suoluonnon ja suoperhosten arvostusta Suomessa.

Käyttäjän hannele kuva

Kerroksia maisemassa

Vierailin kesäkuisena aamuna Mäntsälässä Sandbergin pellolla, jota Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistys on hoitanut talkootyönä perinteisin menetelmin vuodesta 1993 saakka.

Käyttäjän hannele kuva

Lumoava pienvesikunnostusretki

Olin toissa kesänä Luonnonsuojeluliiton Pienvesihankkeen purokunnostustalkoissa Kauhajoen Vinniäisluomalla. En ollut ikinä osallistunut purokunnostukseen, joten en lainkaan tiennyt mitä odottaa.

Käyttäjän hannele kuva

Mitä kummajaisia ovat vieraslajit?

Vieraslajit ovat elinympäristöjen häviämisen jälkeen suurin uhka luonnon monimuotoisuudelle, joten ne eivät ole merkityksettömiä myöskään Suomen luonnossa.

Käyttäjän hannele kuva

Selkälokin hyvinvointi on meidän ja ugandalaisten asia

Lintujen muutto on mitä mainioin tapa havainnoida luontoa. Muuttavat lintulajit saapuvat maahamme eri aikoihin ja kertovat näin kevään etenemisestä.

Yhdistele sisältöä