Käyttäjän kevätseuranta blogi

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Viimeiset keväthavainnot

Etelä-Suomessa eletään alkukesää ja pohjoisessakin hyttyset jo lentävät ja koivut vihertävät. Kevätseuranta alkaa tältä vuodelta olla paketissa. Toivomme kuitenkin, etteivät luonnon tarkkailijat aivan vielä unohda Kevätseurantaa - muutamat myöhäiset lajit nimittäin tarvitsevat vielä huomiota!

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Perinnemaisemia pelastamaan

Mitä tulee mieleen sanasta ”perinnemaisema”?

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Kiehtovia kevätilmiöitä

Onko kevät myöhässä? Siinä kysymys, joka askarruttaa monia tällä hetkellä. Siihen on kuitenkin yllättävän vaikeaa antaa tyhjentävää vastausta, sillä yhtälössä on monta muuttujaa.

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Kevättä ilmassa

Ei mene enää kauan kun leskenlehdet jo loistavat pientareilla kuin pienet auringot – kevät on taas täällä! Mutta miten se olikaan, ilmestyivätkö leskenlehdet viime vuonna jo paljon aikaisemmin? Vai myöhemmin? Vaikuttaako ilmastonmuutos kevääseen ja mistä sen voi tietää?

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Mahtavia kuvia keväästä!

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Kevät etenee

Kevätseurannan kuvagalleriaan on saatu hienoja kuvia kevään etenemisestä eri puolilla Suomea. Muutama kuva on myös näkynyt Aamu-tv:n lähetyksissä. Toivottavasti kuvia tulee jatkossakin. Ensimmäiset haarapääskyt ovat saapuneet Suomeen, joten ainakin Etelä-Suomessa, kesä on jo ovella. Pohjoisemmassa taitaa lunta riittää vielä pitkälle kevääseen.

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Lähettäkää kuvia keväästä!

Aamu-tv:n lähetykset kevätseurannasta alkavat 13.3. Tarvitsemme kuvia seurantalajeista mahdollisesti jo tähän lähetykseen tai seuraavaan lähetykseen, joka nähdään 20.3. Kuvan ei tarvitse olla ammattilaisen työnnäyte, vaan tärkeää olisi, että siitä näkyy kevään edistyminen. Valitsemme kuvat kevätseurannan kuvagalleriasta.

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Herää jo horroksesta, kevät on täällä!

Joku voi tosin perustellusti kysyä, missä se talvi meni? Tämä talvi on ollut lämpimin yli sataan vuoteen. Nyt voidaan jo puhua keväästä, kun leskenlehtiä puskee maasta ja kiurujakin kirmaa peltojen yllä Etelä-Suomessa. Pääskyset eivät vielä sentään taida olla eksyneet Suomeen asti. Koittaakohan vaan sekin vuosi, kun helmikuussa voidaan sanoa, että ”pääskysestä ei päivääkään”?

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Kevätseurannan loppukirin aika!

Etelärannikolla kevät vaihtuu jo kesään, mutta Pohjois-Lapissa odotellaan vielä kevätkukkien heräämistä. Missä vaiheessa kevät on sinun asuinpaikkakunnallasi?

Kevätseurantaan ehtii vielä osallistua. Oravanmarjojen kukinta on vasta alkamassa, ja niistä toivotaan kovasti havaintoja Etelä-Suomestakin. Mustikan ja tuomen kukat näyttävät avautuneen vasta Keski-Suomen korkeudella muutamia pohjoisempia yksittäishavaintoja lukuunottamatta. Pohjois-Suomessa odotellaan vielä monin paikoin käkiä, kimalaisia ja rentukoita.

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Oletko nähnyt herppejä? Ilmoita ne Kevätseurantaan!

Edellisen blogimerkinnän jälkeen kevät on edennyt huimasti. Huhtikuu oli pääosin tavallista lämpimämpi, mutta loppua kohti viileni ja vappua vietettiinkin jo normaalin koleassa säässä. Havaintoja Luonto-Liiton Kevätseurantaan on kuitenkin saatu runsaasti ja Kevätseuranta-galleriaan on tullut ilahduttavan paljon hienoja kuvia!

Erityisen mukavaa on tänä vuonna saada havaintoja vuoden teemalajeista, matelijoista ja sammakkoeläimistä, lempinimeltään herpeistä (herpetologia = matelijoita ja sammakkoeläimiä tutkiva tiede). Kuinka moni lukija osaa luetella kaikki Suomen kymmenen lajia? Mieti hetki, ennen kuin luet eteenpäin.

Yhdistele sisältöä