Jälkiä ja jätöksiä -kilpailu

 

 

Ikkunasuomenluontoon.fi -sivustolla on talven ajan käynnissä Jälkiä ja jätöksiä -kilpailu. Kilpailuun voi osallistua millä tahansa kuvalla eläinten talvisista jäljistä tai jätöksistä. Kuvat lähetetään ikkunasuomenluontoon.fi -sivuston kuvagalleriaan "Jälkiä ja jätöksiä" . Kilpailuaika on marraskuun alusta 2006 maaliskuun loppuun 2006.

Joka kuukauden päätteeksi arvotaan kuun aikana kuvia lähettäneiden kesken palkintoja ja kilpailun päätteeksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan sisäänpääsy ja erikoisopastus Ateneumin kevään suurnäyttelyyn 'Eläinten aika'.

Kaikkien marraskuun kuvien kesken arvottiin kaksi kappaletta Luontokalentereita vuodelle 2007. Voittaneet kuvat ovat Jäljet ja Tikansyönnös. Lisäksi raati ihasteli marraskuun kuvista etenkin arvonnassakin menestynyttä käärmekuvaa sekä "Tanssiaiset kivellä " -kuvan. Jäljet tuo mukavasti esille, että meidän oloissamme sopivissa olosuhteissa käärmeistäkin voi jäädä jälki. Tanssiaiset kivellä taas herättävät kysymyksiä, mitä kaikkea yön aikana onkaan tapahtunut. Kuka on käynyt kivellä ja mitä sillä onkaan tehty?

Joulukuun jälkivoittajat on arvottu. Norppa-pyyhe matkaa kuvien Ruokaisa kuusi ja Ahman jäljet Suomujärvellä ottajille.

Jälkiä ja jätöksiä -kisaan tammikuun aikana osallistuneiden kesken arvottiin kaksi vuosikertaa Suomen luonto -lehtiä. Lehdet solahtavat kuvien Tikankolo ja Metsäpeurojen ruokapaikka ottajille.

Helmikuussa voittajakuviksi arvottiin kuvat Kuusen juurella ja Näätämäistä. Onnittelut kuvaajille! Heille lähtee Seppo Keräsen Merikotkan siivillä -kirja.

Maaliskuussa palkittiin Mikko18 kuvallaan Rouva Kivi .Palkinnoksi hän sai Luonto soi -cd:n.

Koko kisan ja opastuksen Ateneumin Eläinten aika -näyttelyyn voitti Raiok. Lisätietoja blogimerkinnässä .