Kevätseuranta 2017

Luonto-Liiton perinteinen Kevätseuranta kutsuu luonnonystäviä tekemään keväthavaintoja!

Ikkuna Suomen Luontoon -sivustolta löytyy jälleen oma Kevätseuranta-galleria, jonne voit lähettää omia kuviasi Kevätseurannassa mukana olevista lajeista. Myös kaikenlaiset sattumukset ja tunnelmat kevätseurantaretkiltä ovat tervetulleita! Nyt siis kuvausvälineet reppuun ja ulos nauttimaan upeasta kevätluonnosta!

Kuvia galleriaan voivat lisätä kaikki rekisteröityneet käyttäjät. Rekisteröityminen on vaivatonta ja saat salasanan tunnusta varten saman tien sähköpostiisi. Kuvien lisääminen on helppoa. Kuvagalleriassa voit valita "Lisää kuva" ylävalikosta. Kuvaa lisätessä muista valita kuvagalleriaksi tiputusvalikosta "Kevätseuranta 2016", jotta kuvasi menee oikeaan galleriaan. Täytä muutkin oleelliset tiedot: kuvien mukana on hyvä mainita paikka ja aika. Valitsemalla kartasta kuvauspaikan kuvasi näkyy myös alla olevassa kartassa.

Tänä vuonna teemana on tuttujen kevätlajien lisäksi lehtipuut ja pensaat. Kevättä havainnoitaessa saadaan paitsi iloa ulkona olemisesta myös tietoa ilmaston muuttumisesta.

Varhain kukkivat puut ja pensaat tarjoavat ravintoa pölyttäjähyönteisille. Tänä vuonna haluamme kiinnittää huomiota erityisesti lehtipuihin ja pensaisiin, jotka mahdollistavat monien muiden lajien esiintymisen ympäristössään. Teemalajeina seurataan haavan ja koivun lehtien avautumista sekä haavan, näsiän, tuomen ja vaahteran kukintaa. Lasten kevätseurannassa seurataan, koska ensimmäinen kimalainen ilmaantuu pörräämään pajun kukkii