Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kilpailut ja äänestykset

Päättyneet kilpailut:

Vuonna 2012 kilpailltiin teemalla Veden varassa.

Vuoden 2011 aikana valikoitiin parasta retkikohdekuvausta. Voittaja oli Pekka T:n Neulamäki-Vuorilampi.

Kesällä 2010 etsitään suuressa kuvakilpailussa parhaita geologiasta
kertovia kuvia kolmessa eri kategoriassa. Voittajat löytyvät sll.fi-sivustolta.

Keväällä 2010 kilpaillaan vuoden lajin raidan - ja yleisemmin pajun kuvaamisesta otsikolla "Pajukossa kuhisee". Voittajakuvan Muurahaisia pajukossa napsaisi Gugi ja lohdutuspalkintojakin jaettiin.

Tammi-helmikuussa 2010 alkoi ensimmäinen LUMO2010-vuoden kilpailuista, aiheeltaan pakkanen. Kilpailun voitti ippitiilia kuvallaan Kylmäkö?

Vuosi 2009 oli Suon vuosi. Bloggaaja Terho Poutanen valitsi vuoden kestäneen kuvien keruun parhaimmiston.

Talven aikana oli käynnissä jälleen vastakkainasettelua etsivä kilpailu. Kilpailu päättyi helmikuussa 2009. Kilpailun tavoitteena on löytää valo pimeydestä - tai mikseipä saman tien pimeys valosta. Gugin Valaistu koski ja Marikkin Aamu tuo valon toivat kuvaajilleen Laulujoutsenen perintö -kirjat.

Juhannukselta syyskuun loppuun kisattiin Pieni on kaunista -kilpailun merkeissä. Tämän kilpailun voittaja on vielä julkistamatta! Voittajaksi valikoitui ippitiilian Päivän katse.

Huhtikuussa 2008 alkoi Suomen luonnonsuojeluliiton juhlavuoden sloganin mukainen Rakkaudesta luontoon-kilpailu , joka jatkui juhannukseen asti. Voittajaksi valikoitui keskustelua herättänyt anikin ottama kuva.

Syksyn ja talven ajan osallistuttiin Elämä vs. Kuolema-kilpailuun. Kisa alkoi syyspäivän tasauksesta 2007 ja jatkuu kevätpäivän tasaukseen maaliskuun loppupuolelle 2008.

Huhtikuussa 2007 on alkanut uusi kilpailu teemalla "Ihan pihalla! ". Tarkoituksena on havainnoida lähiluontoa omalla pihalla, lähimetsässä, puistossa tai asfaltin keskellä. Kilpailu päättyy syyskuun lopussa.

Jälkiä ja jätöksiä -kilpailu oli käynnissä marraskuun alusta 2006 maaliskuun 2007 loppuun asti. Palkintoja jaettiin kuukausittain.

Luonnon Lumo -äänestys suosituimmasta suomalaisesta maisemamaalauksesta päättyi elokuun lopussa 2006. Äänestys järjestettiin yhteistyössä Ateneumin taidemuseon kanssa.