Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Luhtahuitti Ivalossa

Hei

Inarin Lappi sai uuden lintulajin viime viikonloppuna, jolloin luhtahuitin ääntely kuultiin peräti kahdessa paikassa Ivalon kylän molemmin puolin. Toinen äänteli Näverniemen 'tulvapelloilla' ja toinen Kyrönpuolen Jänkkävaaran etelänpuoleisella lammella.

Aiemmin keväällä mustapyrstökuiri havaittiin Mellanaavan jätepuhdistamolla, samaan aikaan siellä seikkaili myös nokikana ja heinätavi, verrattain harvinaisia vieraita nekin. Myös lehtokurppa näyttäytyi 15.6. kunnan eteläosissa soidinlennolla.

Kirakka