Voitokas rakastaja

Käyttäjän Tuntematon kuva

Vihdoinkin kesälomien jälkeen (!) Rakkaudesta luontoon -kilpailun palkinnon saaja on valittu. Ongelmia tietysti tuotti rakkauden arvottaminen, eikä raatimme tavoitteena ollutkaan laittaa järjestykseen ihmisten tunteita tai sitä kenen rakkaus on parasta.

Kuvat ja tarinat rakkaudesta olivat monipuolisia ja monimuotoisia. Ensimmäisten ilmeisimpien rakkauden kohteiden jälkeen jatkettiin kartoittamalla rakkauden rajoja. Ovatko lajit tasa-arvoisia, onko kaupunkiluonto huonompaa kuin koskematon luonto, miten luonnonystävä toimii, olivat vain muutamia pohdituista asioista.

Ratkaisevaksi mittariksi nousi loppujen lopuksi muiden käyttäjien reagointi. Pyrimme etsimään kuvia, jotka herättivät keskustelua, tuntemuksia tai mielipiteitä. Tuomareina tällöin oikeastaan toimitte te, arvon yhteisön jäsenet. Monet kuvat olivat herättäneet keskustelua, joten pyrimme valikoimaan joukosta käyttäjän, jonka kuvat olivat herättäneet monipuolista ja suhteellisen pitkääkin kommentointia.

Palkinnon voittajaksi valikoitui aniki, joka herätti kuvillaan pohdintaan muun muassa siitä onko osa lajeista vähemmän rakastettavia kuin toiset. Tulokaslajit tuntuivat saavan tuomion, mutta perinteiset rikkaruohot keräsivät sympatiaa. Voittajalle lähetetään Erik Bruunin grafiikkaa meriharakasta.

Pieni on kaunista -kilpailu päättyy syyskuun lopussa - vielä on siis muutama päivä aikaa osallistua. Voittajan valitsee lokakuun aikana Kaija Keskinen, Suomen luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja. Uusi kilpailu käynnistyy lokakuun alussa ja nyt kartoitetaan lempipaikkoja ja -retkeilykohteita luonnossa. Lisätietoja tästä kilpailuista piakkoin.

Kommentit

Onnea anikille!

Hyvä että herättelet meitä pohtimaan asioita useammaltakin kantilta.

onnittelut

myös minulta anikille.

Anikille onnea.

Hyvin ansaittu voitto, onnittelen.

Palkinnosta ja onnitteluista

Palkinnosta ja onnitteluista kiitos, kiitos!

Olen ollut matkoilla kaukana poissa, myös Suomesta - joten en oo voinu kuvata Suomen luontoa - mutta yllätyksekseni huomasin nyt tämän - kiitos!

Onnittelut Anikille.

Hienoa.