Eläimen ääni?

Nyt pikkuisen harmitta...Kuulin viimeyönä sellaisen äänen jota ensin luulin papukaijojeni uudeksi viserrykseksi, sitten tajusin sen tulevan ulkoa. Pihalla luulin äänen olevan kissan tuskanhuutoa, sitten tajusin sen olevan joku luonnoneläin metsikössä. Mustarastaan laulu on tosi hepposta tämän huiluäänen rinnalla. Siis ääni kuin huilulla soittelua, vähän kuin haukan huuto, mutta monipuolisempaa ja kovempaa. Eläin, todennäköisesti lintu, oli hyvin alhaalla pusikoissa. Aloitti huilutuksen klo 00 ja jatkoi kolmetuntia. Yritin ottaa salamalla kuvia, vaan en osunut. Liian myöhään tajusin käyttää videokuvausta edes äänen talteenottamiseksi.
Siis, mikä eläin / lintu on tuohonaikaan näin talvella huiluilemassa metsikössä? Ääni oli lyhyitä parkaisuja ja välillä muutaman kerran melkein kuin pitkään huilulla huhuu. Huuhkaaja ei ollut, ja muutkin pöllöt aika tuttuja ääneltään, tämä aivan omaa luokkaansa.

Oliko ...

kova tuuli. Tuo kuvaamasi kelo saattoi tuulessa hangata heiluvan puun oksaa. Mitään lintua ei kyllä ole sellaista joka siihen tapaan syksyllä laulaisi.

Ei kelo

Eläin oli kyllä kyseessä. Ääni kulki pusikoissa, aika alhaalla, ja meni välillä hyvinkin kauas ( n. 300-400m. päähän ), keskimäärin ison linnun nopeudella, tai laukkaavan ketun. Mietinkin, miksi maassa juokseva eläin huiluttaisi mennessään kokoajan. Päädyin jotenkin lintuun.
Otan videolle äänen jos tulee ensiyönä uudelleen.
Vai olisiko jollain ihmisellä ollut hauskaa juosta huilun kanssa pitkin metsikköjä siihen aikaan yöstä.

olisiko kettu

minulla oli viimeinen koira suomenpystykorva ja kettu tutustui siihen ihmettelin sitä itsekin, setuli aikalähelle ressua ja päästeli ääniä jotka kuulostivat epävireisen huilun ääniltä,se kaiketi jutteli,tätä jatkui aika monena iltana, tuli seuraava kesä, ja sitten se kettu tuli pihaan toi poikansa noin kymmenen metrin päähän ressusta ja siinä ne katselivat toisiaan,koirani antoi lintujen syödä omasta ruoka astiastaan .

Kettua mietin

Itse mietin kettuakin, olen kuullut niillä hiukan vastaavaa KEVÄÄLLÄ, en koskaan talvella. Kettu kyllä asustaa tuossa metsikössä ja liikkuu pellolla. Supikoiria tai jälkiä ei ole näkynyt, voipi olla joku harhailijakin. Häiritsi se nopea liikkuminen paikasta toiseen, miksi kettu juoksisi täysiä toiseen paikkaa ja takaisin, ihan ison linnun lentovauhtia.

Lehtopöllön syys

Lehtopöllön syys soitimelta vaikuttaa.

Kiitos Jaska M-J

Pöllö aivan ekana tuli äänestä mieleen, tai haukka, mutta haukat eivät lentele öisin. Keväällä ei ääni olisikaan ollut niin ihmeellistä, mutta en tiennytkään, että soidin voi olla syksylläkin.
Joku luonnollinen se oli, koska koirani vain kuuntelivat ja menivät sitten sisälle.
Kiitos, nyt voin taas nukkua yöni rauhassa.

'huiluääni'

Supikoira saattaa päästellä kuvaamiasi ääniä. Menneenä lokakuulla
kuulin öisin sellaista konserttia , aivankuin olisi jokin Lintu puskoissa
lauleskellut. (huilutusta,rääkkyjä,sointuvaa "liverrystä).
Voipi olla supikoira ?