Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mikä pikkulintu?

Mikä pikkulintu on kyseessä?

Kommentit

Re: Mikä pikkulintu?

Linnulta puuttuu nuorelle punarinnalle ominaista kirjavuutta, jalat hyvin tummat (lähes mustat) ja ruosteenpunainen sävy liian alhaalla vatsassa ollakseen punarinta. Sanoisinpa, että hyvin todennäköisesti naaras leppälintu.

Mihin aikaan ...

lintu on kuvattu? Miten lintu käyttäytyi? Värisyttelikö se pyrstöään leppälinnun tavoin?

Leppälintua

Leppälintua minäkin epäilen, kun tuossa pyrstössäkin näkyy punaista.

leppälintu?

Kiitos vastauksista. Lintu on kuvattu 23.8.2008 Etelä-Karjalassa siirtolapuutarhassa keskellä päivää. Lintu lehahti aidalle, ehdin ottaa vain yhden kuvan ja sitten se lensi pois. Itse epäilin lintua nuoreksi punarinnaksi, mutta kun en ollut varma niin ajattelin, että parasta kysyä. Jos jotakuta kiinnostaa niin avasin kuvagalleria http://annie.galleria.fi/kuvat/Linnut/

Kyseessä ...

on nuori punarinta.

kiitos vanttito

Kiitos lajimäärityksestä. Lintukirjastani puuttuvat nuorten lintujen kuvat, joten väritys hämäsi.