Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Vihdoinkin palkintoja!

Käyttäjän Tuntematon kuva

Pieni on kaunista ja Valo pimeydessä voittajat on valittu ja arvottu!

Pieni on kaunista -kisa oli käynnissä viime vuoden lopulla. Voittajan valitsi lähiluonnon kuvaukseen erikoistunut Antti Koli. Häneltä on itseltään ilmestynyt juuri kirja Kuvaa luovasti lähiluonnossa. Voittaja saa palkinnoksi Lintuvaruste Oy:n lahjoittaman Asahi Pentax Papilio –kiikarin, joka on suunniteltu erityisesti hyönteisten
tarkkailuun.

Voittajaksi valikoitui ippitiilian Päivän katse, josta tuomari sanoi seuraavaa: "Väreiltään ja sommitelultaan onnistunut, lisäksi hieno kontakti kärpäseen." Ippitiilia saa palkinnoksi Lintuvarusteen kiikarit.

Toisen palkinnon, Antti Kolin uuden kirjan, sai annie kuvallaan Irti mun jalasta, jota Antti kuvaili seuraavasti: "Oiva tilannekuva, perhonen ilmeikkäästi eikä aivan keskellä."

Yleisesti kisassa oli mukana paljon kuvia, joihin oli tallenettu arvokas luontohavainto tai eliö. Paikoin värit ja valot olivat säväyttäviä, mutta kuvien monipuolisuutta kaipaisi lisää.

Toinen kisa, Valo pimeydessä, on myös loppunut ja voittajat arvottu: Gugin Valaistu koski ja Marikkin Aamu tuo valon toivat kuvaajilleen Laulujoutsenen perintö -kirjat.

Onnittelut voittajille!

Kommentit

onnitteluja

ippitiilialle jo toisen kerran, Annielle, Gugille ja Marikille!

Onnitteluja

Annielle, Gugille ja Marikille suuret onnittelut, saitte hienon kirjan, vakuutan.

Gugille, Annielle ja Marikille

onnittelut voittojen johdoista ja Ippitiilialle toistamiseen, samalla kaikille hyvää pääsiäistä T: seppo1

Kiitos onnitteluista!

Onneksi olkoon minunkin puolestani kaikille voittajille! Aurinkoista ja kuvauksellista keväänjatkoa! Kohtahan me taas päästään kuvaamaan muuttolintuja, ötököitä, kasveja ja eläimiä jne.

kiitos onnitteluista

Kiitos onnitteluista ja paljon onnea muille voittajille. Olipa yllätys. Olin jo tilaamassa kirjaa Antti Kolin kirjaa netin kautta, mutta hauskaa että sen saa näin. Jos saisi vielä tekijän omistuskirjoituksen kirjaan niin olisi hienoa ;)

Onnittelut

kaikille voittajille ja kiitos hienoista kuvanautinnoista! Hyviä kuvaushetkiä edelleenkin!

Onnittelut

myös minunkin puolesta Ippitiilialle,Gugille,Annielle ja Marikille sekä hyvää pääsiäistä kaikille luontoihmisille! Terveisin Raili.

Minun kielikorvaani sattuu,

kun sanotaan kiikarit. Lienee seurausta englannin kielen sanasta binoculars. Ilmaus näyttää levinnee mynntimiesten esittelyihinkin, joissa monessa tunnetaan vain tuo monikkomuoto. Minä puhun mieluummin vain kiikarista, jonka monikko on kiikarit.

Kielioppia

Eiköhän se ole niin, että kiikari on sellainen laite jossa on vain yksi linssiputki, ja kiikarit ovat ne joissa on kaksi linssiputkea. Aikoinaan Nelsson katseli kiikarilla, siis yksiputkisella kevyellä kaukoputkella vihollisia, mutta me katsomme kahdella silmällä kahteen putkeen, siis emme silmällä kiikariin, vaan silmillä kiikareihin....Vai miten se minikään. Emmehän puhu kengästäkään vaan kengistä, siis kaksi on monikko.

Yksi linssillinen putki...

on aina kaukoputki, ei kiikari. Kun kaksi putkea yhdistetään, syntyy kiikari.

uusi aihe?????

ONNITTELUT VOITTAJILLE!

ps. olen ollut poissa koneen ääreltä toista viikkoa, joten näin tämän vasta nyt

Todella vihdoin (parempi myöhään, kun ei milloinkaan!) on kilpailut ratkenneet. Ehkä tämän jumituksen takia ei nyt sitten uutta julistettukaan. Mutta kuten jo aiemmin olen sanonut, kilpailuista on ainakin se etu ollut, että niiden aihe on inspiroinut eri tavalla. Itse esim. opin todella paljon tuosta Pieni on kaunista -aiheesta - sekä teknillisesti että näkemään asioita!

Näin pyydän, että meille annettaisiin jokin aivan uusi aihe taas kerran - jos ei sitten uutta kilpailua, niin aihe ainakin.......

Kiitos aniki

Hyvä idea tuo aihe / kilpailu on, pistää ihmisen näkemään muutakin kuin tavanomaista katsottavaa. Vaan sen aiheen tulisi sitten olla kaikkille mahdollinen. Esim. jos aiheena on tuollainen kuin suonvuosi, ei kaikki pääse suolle kuvailemaan, en minä ainakaan kipeine jalkoineni. Siis aihe jokaisen mahdollisuuteen.

Tälläistä toivoo yksi vanha raihnainen eukko.

mainittakoon, että seuraava

mainittakoon, että seuraava kilpailu on vielä valmisteluvaihteessa, mutta se tulee pyörimään suon vuoden ympärillä!