Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kalalokkien keskikesän vetoomus

Tämä pursiseuran eteen kuvattavaksi asettunut kalalokkiemo pienine poikasineen tuntuu kuin vetoavan keskikesän veneilijöihin. Maihinnousuja hyvin harkiten lintuluodoille jos ollenkaan! Paikkana on muuten Harakan saari Helsingissä, jossa on Suomenlahden suurimpia, mahdollisesti jopa suurin (?) kalalokkien pesimäyhdyskunta. Siellä linnut ovat tottuneet varsin hyvin poluilla pysytteleviin retkeläisiin. Kuva on otettu jo 9.6.2006.