Luonnonkukkien päivä tulee - oletko valmis?

Käyttäjän atyyska kuva

Luonnonkukkien päivää vietetään taas sunnuntaina 17. kesäkuuta ympäri Pohjoismaita. Lähde sinäkin mukaan Luonnonkukkien päivän opastetuille kasviretkille tai tee retki omaan pihapiiriisi! Pääasia on, että vietät mukavan päivän ulkosalla luonnonkasvien parissa.

Luonnonkukkien päivän opastetuilla retkillä opit varmasti paljon uutta kasviasiantuntijoiden esitellessä kiinnostavia luontokohteita. Opastetuista retkistä itsellesi sopivamman löydät osoitteesta www.sll.fi/luonnonkukat/retket. Retket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Mahdollisista poikkeksista mainitaan kunkin retken kohdalla erikseen.

Myös Pihakasviretki on erinomainen tapa viettää kesäistä päivää. Jos et syystä tai toisesta päässyt Luonnonkukkien päivän opastetuille retkille, tai jos et vielä saanut kasvien tunnistamisesta tarpeeksesi, käy tutkimaan omaa pihaasi.

Tunnistamista helpottavat hyvä kasvio ja lista Suomen sadasta yleisimmästä kasvilajista. Pakkaa mukaan retken kruunaavat eväät. Lähde pihalle vaikka koko perheen voimin. Auringon paisteessa ja ruohon kutitellessa jalkapohjia voit käydä tunnistamaan pihasi luonnonkasvilajeja. Saatat yllättyä niiden moninaisuudesta! Mitä lajeja pihalta löytyi? Kertoessasi sen meille osallistut hienojen Luonnonkukkien päivän T-paitojen arvontaan. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Lisää ohjeita seuraa...

Jaathan myös kuvia ja tunnelmia Luonnonkukkien päivän vietosta tällä sivustolla muiden kanssa? Niille on ikioma galleriansa, Luonnonkukkien päivä 2007. Mutta nyt kaikki pois koneiden ääreltä ja luontoon! Toukokuun lähestyessä loppuaan tuulessa tuoksuu jo vastustamattomasti kesä...

Kukkaisterveisin,

Aino Tyyskä

Luonnonkukkien päivän koordinaattori, SLL.