Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mystiset loistavat yöpilvet

Ensimmäiset havaitsemani loistavat yöpilvet Suomen kesäyön taivaalla puolen yön jälkeen 25/6/09. Euroopassa näitä on havaittu jo pitkin kesäkuuta pimeämpien öiden vuoksi . Ties vaikka olisi jopa ensimmäinen kunnon yöpilvi-näytelmä täällä pohjolan perukoilla. Kyseiset pilvet killuvat n. 80km korkeudessa avaruuden rajoilla, vielä heijastaen polarisoitunutta auringon valoa, siis ihan normaaleista pilvistä ei ole kyse. (horisontissa normaaleja pilviä, jotka ovat jo täysin tummia valon puutteen vuoksi)