Ruusupenkkiin ilmestynyt ulkomaan elävä ?

Ruusupenkkiini ilmestyi tällainen "asukki". Runko on vankka, torvimainen kukka aukeaa vasta iltasella, kukasta kehittyy vähän samanlainen "piikkipallo" kuin kastanjassa (näkyy kuvassa lehtihangassa, kun oikein tarkasti katsoo). Siemen ilmeisesti tullut auringonkukansiemenien mukana, koska vieressä on tavella lintulauta. Pitäisiköhän hävittää hyvän sään aikana....?

Kommentit

koska se on hyvin myrkyllinen

Pihassa ei kannata kasvattaa myrkyllisiä kasveja. Tämä kasvi on erittäin myrkyllinen; se on voimakkaimpia ja vaarallisimpia hallusinogeeneja luonnossa. Kasvin lehdet ja siemenet sisältävät mm. hyoskyamiinia, daturiinia, skopolamiinia ja atropiinia, jotka vaikuttavat sydämeen, nostavat verenpainetta ja aiheuttaa hallusinaatioita. Oireet voivat jatkua useita päiviä, vaikeissa myrkytystapauksissa on seurauksena verenkierron pysähtyminen.

Tiedän

Tiedän tuon, enkä suinkaan tarkoita, että sitä pitäisi mennä syömään. Kaunis kukka kuitenkin, ja pitäisihän jokaisen tuntea ja opettaa lapsetkin tuntemaan myrkylliset kasvit.Niitä voi myös ihailla koskematta.
Aikoinaan ihmeteltiin miksi lehmät olivat hyvin erilaisia kuin olivat olleet ja syy oli hulluruohossa, siis olivat pilvessä, silloin tuhottiin lähes kaikki hulluruohot.

ei hulluruoho?

käsittääkseni ei ole hulluruoho tämä - hulluruohon kukka on hiukan kellertävä ja ei-yksivärinen - lehdetkin erilaiset - en tiedä, mikä tämä on - ehkä joku muu ratkaisee sen

Hulluruoho

Hulluruohon lehdet juuri tälläiset, kukka valkoinen sisäpinnalta, heikosti kellervä ulkopinnalta. Samoin hulluruoho tekee ne piikikkäät siemenpallot. Sotketko nyt hullukaaliin, sen lehdet erilaiset ja kukassa sinervää sisällä.

puutarhakasvivaihdosta?

Okahulluruoho sanoo kasvitieteellisen levinneisyyskartta, jossa on listattu myös näitä enemmän tai vähemmän invasiivejä uustulokaskasveja, yksivuotinen.

okei okei sekaannus

okei okei sekoitin just hulluruohon ja hullukaalin - kiitos ippitiilia ja trudiluu - siis ei ole hullukaali vaan hulluruoho on

revi se maasta ja polta

Kannattaisi hävittää koko kasvi polttamalla, ettei se ehdi siementää.

Miksi hävittää??

Pihallani kasvoi kolme vuotta hulluruoho, nautin sen kauneudesta, ei ollut vaaraksi kenellekkään, koirat eivät siemenpalloon koskeneet. Sitten se vain ei enää noussut, olisin antanut sen kasvaa.

Hulluruoho

Hulluruohohan siellä kukoistaa, katso vain etteivät lapset tai elukat pistä poskeensa, tulevat sekopäisiksi. Kaunis ja näyttävä kasvi.

Kiitos tiedosta !

Oho - vai sellainen epeli. Aika huikea kasvi, mitä vähän googlasin. On varmaan tullut auringonkukan siemenien mukana.