Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Toukka

Minkä perhosen toukka sitten lieneekin, ainakin komeat on piikit ja kauniit värit. Kuvattu heinä-elokuun vaihteessa Hirvensalmella Etelä-Savossa.

Kommentit

Riikinkukkokehrääjä?

Saattaisi olla Riikinkukkokehrääjä (Saturnia pavonia)
Joku asiantuntevampi voisi tietysti vahvistaa tämän.

Ihastuttava kuva muuten. :)

Kiitos Yaana, sehän se

Kiitos Yaana, sehän se ilmiselvästi on, kun tuolla nimellä muita kuvia netistä etsin. Enpä ole koskaan itse perhosta nähnyt enkä tuollaista toukkaakaan aiemmin. Pienellä rantapihlajalla se vietti monta päivää lehtiä syöden.