Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Päivan Sieni..

Erikoinen pieni sieni, joka elää yhden päivän.

Läyliäinen 22.08 .-09

P.S. Tunnistaako kukaan sienen ?

Kommentit

Joku

mustesienistä taitaa olla. Niille on ominaista se, että heltat mustuvat musteen tapaiseksi mössöksi. Sienistä kannattaa kuvata myös heltat tai pillistö, kun pyytää määritystä. Mustesienistähän vain suomuista mustesientä kannattaa käyttää. Esimerkiksi harmaassa mustesienessä on antabuksen tavoin vaikuttavaa ainetta, joten sientä syödessä ei kannata ottaa alkoholijuomaa.

kiitos vanttito

Mustesieneksi tuota itsekin arvelin. Kovin on lyhyt aika havainnoida
noita. Toissapnä oli n. pikkusomenpään kokoinen 'nuppu' - eilen tuon kuvan mukainen ja tänään hatusta ei ole jäljellä kuin 'mustetta' joka
valuu alas vartta pitkin.