Vihdoinkin.

Vihdoinkin tuli Klaukkalaankin kunnon ukkonen, sitä sitten yöllä kyttäilin. Nousi vain väärästä suunnasta, siis talojen takaa ja sitten alkoi satamaan, olin hyvin pettynyt. Jos ukkonen nousee pellon suunnasta saa ehkä kuvia ennen sadetta. Ukkonen räiski päällä ja satoi kuin saavista kaataen, ei siis ulos asiaa. Mentyään yli, aloin taas kuvaamaan, loppui kamerasta virta, hitsi. Äkkiä toiset akut kameraan ja kyttäämään. Kamera alkoi temppuilemaan, ei suostunut jatkuvakuvaamaan? joten jouduin vain ottamaan summanmutikassa yksittäiskuvia, ja kas kummaa, kahteen salamaan osuin, jippii.

Kommentit

Voi miten hienon

kuvan sait napattua ippitiilia! Tunnelmallinen ja kauniin värinen kuvaus!

Kiitos Gugi

Kiitos, kuten sanottua, sokeakin kana löytää joskus jyvän.

Olen itse yrittänyt saada

Olen itse yrittänyt saada ikuistettua salamaa jatkuvan kuvauksen avulla. Niin on lyhyt tuo välähdyksen hetki, ettei ole muistikortille tallentunut. Saatikka kun olen yrittänyt yksittäislaukaisuja. Todella onnekasta, että olet näin hienon salamakuvan saanut otettua. Josko ensi kesänä olisi oikein paljon ukkosia... Tai sitten se järkkäri, että voisi kuvata pitkällä valotusajalla... Pokkarin kanssa olen melkein jo luopunut toivosta saada ikuistettua tätä luonnonilmiötä.

Kiitos Kaisa

Enemmänhän tuo salaman ikuistaminen on hyvää tuuria kuin osaamista, ainakin pokkarilla. Yhtenä kesänä sain monta täysosumaa kun ukkoset nousivat oikeasta suunnasta, mutta tänävuonna ei juuri ole ollut edes ukkosia lähistöllä. Toinen ukkonen joka tuli päälle, ja eka tuli niin kovien sateiden myötä ettei kuvaamisesta silloin ollut puhettakaan.
ps. Kaksi osumaa 427 kuvasta...huokaus.