Kevätseurannan loppukirin aika!

Käyttäjän kevätseuranta kuva

Etelärannikolla kevät vaihtuu jo kesään, mutta Pohjois-Lapissa odotellaan vielä kevätkukkien heräämistä. Missä vaiheessa kevät on sinun asuinpaikkakunnallasi?

Kevätseurantaan ehtii vielä osallistua. Oravanmarjojen kukinta on vasta alkamassa, ja niistä toivotaan kovasti havaintoja Etelä-Suomestakin. Mustikan ja tuomen kukat näyttävät avautuneen vasta Keski-Suomen korkeudella muutamia pohjoisempia yksittäishavaintoja lukuunottamatta. Pohjois-Suomessa odotellaan vielä monin paikoin käkiä, kimalaisia ja rentukoita.

Sammakot ovat havaintojen mukaan jo liikkellä Lapissakin, mutta entä sisiliskot ja kyyt? Niistä on kovin vähän havaintoja Kainuusta, Koillismaalta ja Lapista. Vesiliskoja ja vaskitsoja on ilmoitettu ilahduttavasti suhteessa niiden yleisyyteen, mutta missä ovat rupikonnat? Rupikonnahavaintoja on tullut hämmentävän vähän. Ovatko konnat kuteneet kutunsa piilossa?

Kevätseurantalajien ensihavaintoja voi vielä lähettää miltä päivämääriltä tahansa, eli myös tämän kevään varhaisempia havaintoja voi ilmoittaa, jos niitä on kirjannut ylös. Ensi viikonloppuna 9.-10.6. pyydetään lisäksi vielä viimeisen kerran niitä runsausarvioita. Eli nyt voivat Etelä-Suomenkin asukkaat vielä antaa panoksensa ja kertoa, ovatko paikkakunnalle jo ilmestyneet lajit harvalukuisia vai runsaita. Onko tuomen kukinta jo ohi, vieläkö peipot laulavat?

Ohjeet ja lajien kuvaukset löydät edelleen Kevätseurannan nettisivuilta, www.luontoliitto.fi/kevatseuranta . Lähetä havaintosi nettilomakkeella, sähköpostilla tai paperilomakkeella 15.7. mennessä niin olet mukana kiikareiden arvonnassa. Lähetetyt havainnot pääsevät paitsi Luonto-Liiton, myös Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijoiden käyttöön.

Kevätseurantagalleriaan on kevään aikana kertynyt paljon hienoja kuvia, kiitos kaikille lähettäjille! Niistä on kevään aikana poimittu muutamia Kevätseurannan nettisivuille, ja voi olla että jatkossa kuvia pyydetään vielä käyttöön esimerkiksi kevätseurantaraportin kuvitukseen. Galleriaan voi siis ainakin jonkin aikaa vielä lähettää kuvia, jos erityisesti toivoo niiden käyttöä Kevätseuranta-yhteyksissä.

Aurinkoista ja sopivasti sateista loppukevättä ja kesää,

Inka Plit
kevätseurantasihteeri, Luonto-Liitto
http://www.luontoliitto.fi/kevatseuranta

Kommentit

reply this topic

Nothing is free in our world. You have to spend a lot of money in order to get great quality term papers. It is also real to find a cheap custom writing company and buy an Original essay.