Valkohäntäkauris.

Näinhän siinä aina käy !! Sen kerran kun ei kamera roiku ajaessa valmiina kaulalla niin johan hyppii kauriita roppakaupalla tien yli. Kaksi emää vasoineen, niinpä niin, ja kamera mukana, mutta laukussa, ja ennenkuin sen asemiin sai niin kauriit jo metsässä. Sojottelin sitten vain kameralla sinne suuntaan mihin olivat menneet, nehän yleensä jäävät tuijottelemaan jonkin matkan päähän. Tsäkällä osuinkin muutamaan, mutta huonoja kuvia tuli, saa niistä sentään taulunmalleja.

Kommentit

liian vikkeliä

eläimet on joskus niin harmittavan kiireisiä poistumaan! melkein tulee tästä kuvasta mieleen vanha sanonta siitä mitä epäonnisen metsästäjän pöydässä on tarjolla: ohiammuttua sorsaa ja jäniksenjälkikeittoa :)

taas otan kantaa

taas otan kantaa siihen, pitääkö kuvan aina olla mahdollisimman tarkka - eihän ihmisen havaintokaan aina ole tarkka!!! - tai itse asiassa hyvin harvoin!! - minusta tämä kuva on hyvä esimerkki - siinä näkyy kyllä, mikä eläin on kyseessä - mutta se jää kivasti hieman hämyisesti kasvien taa ja luo siten aitouden tunteen - ja samalla hieman "mystisen", kauniin vaikutelman - tämä on tämmöinen havainto - ja vie kuvan katsojan tuohon tilanteeseen

Riippuu tietenkin aina mitä

Riippuu tietenkin aina mitä kuviltaan hakee..sama se mitä muut näkevät siinä..Tässäkin uskon että kuvaaja olisi halunnut tarkat kuvat harvemmin havaittavista kohteista, luontokuvaajahan yleensä tallentaa tapahtumia mitä 'tavalliset tallaajat' eivät välttämättä koskaan näe - eli niitä eläimiä ja vieläpä selkeänä ja tarkkana, niin me muut voimme ihastella villejä eläimiä ja niiden yksityiskohtia. Tietenkin kuva toimii noinkin, juuri kuten sanoitkin..luo inhimillisemmän ja juuri hiukan mystisemmän tunnelman, sillä eläimet ovat vaikeasti tavoitettavissa ja havaittavissa pusikon siimeksessä. Mutta ottaisitko Aniki itse tarkoituksella "ohi tarkennettuja" kuvia jos kauriita olisi tähtäimessäsi taiteellisuuden nimissä? Ehkä jos tarkkoja kuvia kauriista olisi jo plakkarissa..? Epätarkat ja tärähtäneetkin kuvat toimivat usein juuri siitä tavallisuudesta poikkeamalla olemalla ehkä hiukan taiteellisempiakin. On sitten eri asia oliko se tarkoituksen mukaista vai ei. Katsjoa sitä harvemmin tietääkään ellei kuvaaja juuri itse manaile tärähtäneitä tai epätarkkoja kuviaan. Nämä kuvat kyllä toimivat mainiosti näinkin!
Ja vielä opetus ippitilian kuvatekstistä - aina kannattaisi yrittää pitää kamera laukaisuvalmiina kuvaamaan lähtiessä !

Kiitos aniki ja herbalist

Kiitän kommenteista.
Näin sokeana ihmisenä olen kiitollinen edes siitä, että näin kauriita. Aikoinaan niitä näki alvariinsa kun ajelin Hesareita, mutta nyt näkee harvemmin. Olisin toki halunnut kauriit hiukan terävimmiksi, mutta kiva näinkin.

en minäkään tarkoittanut

en minäkään tarkoittanut kuvaa moittia, siitä näkyy hienosti koko tilanne juuri niinkuin selostit. mutta tiedän miten se harmittaa kun myöhästyy! itse näin lauantaina erittäin söpön pienen ruskean kyyn lämmittelemässä auringossa tyylikkäällä kiekuralla - ja sain kuvan jäkäläistä kolosta johon se luikahti sillä aikaa kun tarkensin kameraa ... onneksi sienet ja kasvit jaksavat poseerata kiltimmin.

Niin olli

En ottanut moittimiseksi, ja itseänikin hiukan harmittaa kun kamera oli kaukana kun jotain tapahtui, mutta sitä se luontokuvaus liikkuvasta kohteesta on. Nuo kauriit kyllä olivat tuijottamassa liikkumatta, mutta nuo heinät ja risut, tietenkin edessä.