Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Karhun uloste

Onko tavallista että karhu käy ulostamassa samaan paikkaan ,paikka on ojitetun suon
keskivaiheilla.Kuvassa näkyy eri-ikäisiä jätöksiä,on veren tummentamaa,marjaista,kauran ym,viljan jäänteitä,karvoja. Vai onko tämä lainkaan karhun "käymälä".

Kommentit

Mäyrän tekosia mielestäni,

Mäyrän tekosia mielestäni, aivan liian pieniä karhulle.

karhun käymälä

Kyllä nuo karhun ulosteelta näyttävät; karhun päivälepopaikan lähellä on "käymälä", jossa se käy tarpeillaan. Eli olet ollut hyvin lähellä karhun päivälepopaikkaa. Meillä täällä Etelä-Karjalassa on paljon karhuja, ja olen ottanut tavakseni lauleskella koko ajan, kun liikun metsässä. Niin karhu kuulee, että olen tulossa ja osaa mennä karkuun.

Koivun lehtien perusteella

noiden pötkylöiden läpimitta on ehkä kolmisen senttiä. Tuntuisi siltä, että karhun pötkylät olisivat paksumpia. Minusta mäyrältäkin voi tuollaiset onnistua. Silläkin on tapana ulostaa käymälöihin, jotka ovat samalla reviirin rajamerkkejä.