Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Luulin ettei Suomessa ole Purevia hämähäkkejä...

Istuskelin takapihallamme tupakalla ja huomasin omituisen hämähäkin seitissään. inhoan hämähäkkejä yli kaiken mutta jäin ihailemaan hämähäkin tekemää verkkoa. tuhkakuppi sijaitsi hämähäkin takana suunillee ja kurottauduin laittamaan natsan tuhkikseen, mutta en huomannut että käden tielläni oli viellä hämähäkin seittiä ja se tarrautui käteeni ja hämähäkki ampaisi käteeni ja puraisi ja minä riuhtaisin käteni pois ja hämähäkki katosi johonkin, Ja tuollainen jälki siitä jäi,,, Sormet ja rystyset ovat puutuneet ja särkee hieman ja purema kohtaan polttelee..Mikä hämähäkki tekee tuollasien Purema jäljen?

Kommentit

Minua puri myös

Tuli vielä kotiin, musta suuri ruma hämähäkki, tai useampikin.
Kuva galleeriassa puremasta, jälkioireet olivat tyypilliset hämähäkin puremalle, lähes samanlaiset kuin pienehkön kyyn puremassakin, mutta verenpaine nousi eikä laskenut kuten kyyn puremassa ja jälkioireet olivat viiveellä, kyyn puremassa äkilliset ja nopeat. Onkohan kyseessä risteytyshämähäkki. Otus muistuttaa susihämähäkkiä tai rantahämähäkkiä, mutta raajat lyhyemmät ja paksummat. Ehkä ulkomailta tuodut "lemmikit" ovat päässeet villeiksi ja vapaiksi.

Kolme lajia purevia hämähäkkejä

Vesihämähäkin purema on ampiaisen piston luokkaa. Toinen laji on varastoissa elelevä pitkäjalkainen otus. Kolmas on väriltään vihreä, jonka nimeä en muista. (Tiedot luontoaiheisista julkaisuista).

Re: Kolme lajia purevia hämähäkkejä

Myös rantahämähäkki (Dolomedes fimbriatus) kuuluu lajeihin, joiden purema tuntuu ikävältä.
Ehkä sen sukulainenkin (Dolomedes plantarius) kykenee tähän?

Tässä tapauksessa

Tässä tapauksessa kyseessä on ollut jokin ristikki, Araneus sp. Sen on kuitenkin täytynyt olla poikkeuksellisen nälkäinen uskaltautuessaan puremaan noinkin isoa saalista. Minua ei yksikään ristikki eikä rantuli (Dolomedes) ole purrut, vaikka annan niiden kulkea kasvoillani.

markku

Puree

Aikoinaan ihmettelin kun lapsilleni tuli yöllä punaisia pieniä paukamia, ja kerran näin aiheuttajan. Pieni punainen huonehämähäkki ( luultavasti ), ja puremasta jäi punainen kutiava kohta. Meni kyllä nopeasti ohi, mutta ne hämyt ainakin purivat.

purema

monesti kun tunturissa kuljen ja lähteestä kouralla vettä juonnut on huulen joku "hämis" tökännyt.mukavasti huuli puutuu, vaan jatkosakin samoin aion juoda:)). joku pieni hämis kun en ole kertaakaan nähnyt....kuksa on aina repun sisällä. vyölenkistä se häviää. nauhat hiertyy poikki, puut ottaa omansa.