Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Jäljet hangessa

Kenen jäljet mahtavat olla ? Kettu tuli itselläni mieleen ensimmäisenä. Tuo laukkamainen parillinen jälki vain hämää hiukan.
Kuvattu Sallassa 14/10/09

Kommentit

Mielestäni ihan selvä näätä.

Mielestäni ihan selvä näätä.

The United States would only

The United States would only benefit from the reconnection with the Native Americans HP0-S20 because there is far more to the world that could be better understood through their eyes rather than the shallow opinions of today's society. Native Americans have always been known to be earthy people who HP0-J26 maintain a healthy relationship with the earth. If society would reconnect with the Indians it would help in better understanding the present because in order to understand the present fully one must know the past and understand it completely. The society of United States would greatly benefit from learning from the past mistakes done by either United States or Native Americans. Americans and Native Americans didn't get along very well in the past, but with a little more help and determination a bond may JN0-100 form through personal matters. Personal matters affect all people no matter what race they are. All humans are affected by their surroundings in some way and this is a way in which all humans relate. To reconnect with the Native Americans would mean that the United States would become closer to the environment CISM and in a way more spiritual towards the world. Indians teaching Americans to be more spiritual isn't like a religious spiritual; it is a strong relationship that is constantly growing.

parijäljet

Arvaisin ahmaa, mutta on vaikea arvioida jälkien kokoa. Näätäeläimiltä jää samanlainen parijälki, kun ne hyppivät eteen päin. - Minkä kokoinen on tuo jälki ?

Jäljet

Ikävää, etten painanut jäljen kokoa päähäni, kun rupesin pähkäilemäänkin asiaa vasta näin jälkikäteen. Sanoisin näin jälkikäteen että hiukan alle 10cm?
Eikö ahma jätä selvät kynnen painaumatkin ? Tosin ne ovat vanhoissa jäljissä jo kaiketi voineet kadota ?

Tuossa aika samanlaiset jäljet: http://www.ikkunasuomenluontoon.fi/node/5186

parijäljet

Ketun jälki on hyvinkin tuttu. Tassujälki on yllättävän pieni, mutta askelväli pyörii samoissa lukemissa ahman kanssa. Jos jotenkin muistaisit tassun jäljen koon, voisi sanoa paremmin, oliko se kettu.
- Jälkien tunnistaminen ei ole helppoa. Lumessa ne muuttavat muotoaan äkkiä.

Hyvin selvästi

kyseessä ovat näädän jäljet. Kettu tuo ei missään tapauksessa ole ollut.

hyvin selvästi

jälkien jättäjä ei kiipeä puuhun. kettu mennyt kevyttä laukkaa.

Jäljet

Joo itse olen aivan ummikko jälkien kanssa. Pitää varmaan alkaa hiukan opiskelemaan ja painamaan päähän noita jälkiä.
Voin vain umpimähkään sanoa että noin hiukan alle 10cm oli noiden jälkien halkaisija. Ja lunta ei ollut tainnut tulla ensilumien satamisen jälkeen eli ainakaan viikkoon. Ja merkittäviä kynnen painaumia ei ainakaan enää ollut näkyvissä..
Eipä tullut joo sillon paikanpäällä liiemmin tutkittua noita jälkiä..harmi..kun näin jälikäteen alkoi kiinnostaa.
Mistä osaat vanttito sanoa että nuo eivät missään tapauksessa ole ketun jäljet ?

RE:jäljet

Tavallisenkin koiran jäljet näyttävät sopivassa lumessa yllättävän suurilta....Onhan Sallassa koiriakin?

Kun kettu laukkaa...

eivät tassut ole ollenkaan noin säännöllisesti pareittan. "Hieman alle kymmenen senttiä" on määritelmä, joka kyllä alkaisi viitata enemmän ahman suuntaan, mutta kun määrittely on jälkikäteen tehty, siihen ei voi luottaa. Ketun jäljestä voisi sanoa mieluummin "hieman alle viisi senttiä" ja näädän jälki on sitäkin pienempi.
Näädän on tuollaisessa lumessa paljon helpompi liikkua maata pitkin, ja se meneekin puuhun vasta, kun saa oravasta hajua tai menee lepopaikkaansa vanhaan oravan pesään tai puun koloon. Siksi se ei ole kiivennyt puuhun.

Jäljet

Tämä taitaa ollakkin pala jotai ei ehkä näin jälkikäteen selvitetäkkään..ajattelin että jäljethän lumessa luultavasti leviävät varsinkin viikkojen kuluessa ? Epäilen koiraa sillä olimme suhteeellisen kaukana ihmisasutuksesta lähellä Venäjän rajaa, eikä ihmisten jälkiä ainakaan näkynyt, mutta tiedä häntä..

Vielä

tarkentava kysymys: Mikä on suurin piirtein tassuparien jälkien etäsisyys toisistaan?

Jäljet

Senhän voi suunnilleen päätellä kuvasta ? Sillä kuten sanoin en tyhmyyttäni painanu paikanpäällä päähäni juuri mitn jäljistä. Elikkä jos yksi tassu on noin reilut 5cm, niitä mahtuu kuvankin perusteella reilut kaksi kpl jälkiparien väliin ? eli olisiko tämän perusteella väli noin 15-20cm..

askelväli

Tuo askelvälin lyhyys suhteessa tassun kokoon tekee asian nyt monimutkaiseksi . Mielestäni kyseessä on kuitenkin jokin näätäeläin, pienempi sellainen.

Ei tassuparien

väli voi olla niin lyhyt. Näädällä hypyn pituus on nelisenkymmentä senttiä. Edelleenkin pidän jälkien tekijänä näätää. Erikoista näädän jäljissä on se, että tassut ovat karvaiset myös pohjasta, joten tassun jäljissä ei juuri näe anturoiden jälkiä ei kynnenkään. Ketullahan ne ovat selvästi näkyvissä.