Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Valoa kohti

14.2.Sipoon joen rannalla.

Kommentit

Kauniin siniset sävyt

tässäkin kuvassasi kuten monissa muissakin ! Kuvan pelkistetty yksinkertaisuus miellyttää.

Kylmä

Nyt on niin kylmä kuva, että ihan palelee jo sitä katsoessa.

Olisikohan

kyseessä ratamosarpio? En ole lukenut kirjallisuudesta merkintöjä havainnoista, joita olen tehnyt tästä kasvista. Kylmällä säällä kovalla tuulella tuollainen tupas ja varsinkin hennompi, irtoaa ja lähtee pyrimään hangen pintaa pitkin ja saatta ajautua järven selällä kauaskin. Kasvi siis leviää samalla tavoin, kuin monet aavikon pensaat, jotka pyörivät palloina tuulen mukana.
Kasvi ei tuossa ehkä ojentele itseään valon mukaan, vaan tuulen painamana.

Eipä taida olla

ratamosarpiota. Veikkaan että tämä on jokin putkikasvi, ehkä koiranputki.

Vaikuttii niin

rantamaisemalta. Väärin määritin huitaisemalla.