Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Harakka

Harakka on aivan Helsingin edustalla oleva kasvi- ja lintulajistoltaan monipuolinen saari. Saarella sijaitsee myös Helsingin kaupungin luontokeskus, joka on auki toukokuulta syyskuulle tiistaista sunnuntaihin. Saarelle on helppo tulla lautalla Kaivopuistosta.

Helsingin saarista Harakka on kasvilajistoltaan ehkä monipuolisin, vakinaisia lajeja on yli 300. Perhosten vaellusaikaan saari on myös kokemisen arvoinen.

Pesimäaikana osa saaresta on rauhoitettu. Suurien kävijämäärien takana on syytä liikkua vain merkityillä poluilla.

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Lisätietoja kohteesta