Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

karvavyökääpä3

Tässä vielä kerran leikeikuva samasta käävästä kuin eilen. Kuvasta näkyy mielestäni selvästi korkkimaisen valkoisen mallon ja yläpinnan karvakerroksen välinen ohut rajapinta. Pillit ovat jokseenkin pyöreitä, 2-4 millimetrillä. Nämä ovat tuntomerkkejä, jotka Suomen sienioppaan mukaan erottavat karvavyökäävän (Trametes hirsuta) harjaskäävästä (Funalia trogii).