Töyhtis tuli ruokinnalle

Tänään ruokinnalla oli iloinen yllätys; töyhtötiainen ensimmäistä kertaa. Tämä pieni töyhtis oli hyvin pippurinen. Se ajoi ruokinnalta pois talitiaisia että sai itse ruokailla rauhassa.

Kommentit

ilopilleri

on pikku töyhtis, vaikka vähän ärhentelisikin välillä. Mainion kuvan olet ottanut, on ihan ittensä näköinen hän.

Pikkusiskoni

pohdiskeli kauan sitten, miksi muut väistävät töyhtötiaista, vaikka se on niin pieni. Itsekin huomasin, että se pärjäsi kyllä ruoasta kilpailtaessa. Sisko tuli lopulta siihen tulokseen, että muut pelkäävät sitä, koska ne luulevat että sillä on kaksi nokkaa. ;>)

kiitos töyhtiskommenteista

Eilen pikku töyhtis oli toista päivää ruokinnalla. Ihan se tappeli kunnolla yhden talitiaisen kanssa.. En saanut kuvaa kun katselin suu auki lentotappelua. Ruokaa on useassa eri paikassa, joten ei pitäisi tulla riitaa. Mutta mukava tätä punkkaria on seurata.

Kävin eilen yhden tutun lintuharrastajan metsäruokinnalla. Hänellä oli siellä kymmenkunta punatulkkua. Vaikka meillä molemmilla on metsäruokintapaikka, niin lajit eroaa. Minulla on tiaisten lisäksi paljon keltasirkkuja ja kaksi palokärkeä, tutulla on tiaisten lisäksi em. punatulkkuja ja viherpeippoja sekä pari valkoselkätikkaa. Palokärjet kovasti huutelivat lauantaina ja lensivät yhdessä; aloittelevat soidintaan.

Kiva

saada ruokinnalle uusia tuttavuuksia. Meillä ruokinnalla on talven aikana käynyt vain vakiovieraita. Muutamana päivänä on nyt käynyt muutama punatulkku antamassa "väriä" ruokinnalle.