Lunta syömässä

Talitintti oli ensin tason päällä höyhenet pörhöllään ja pää siiven alla, sitten alkoi syödä lunta. Olikohan aivan terve?

Kommentit

Jos kyse on

salmonellaan sairastuneestä linnusta se yleensä poikkeaa ulkonäöltään ja käyttäytymiseltään muista linnuista. Sairas lintu näyttää pörhöiseltä ja uneliaalta ja saattaa viettää pitkiäkin aikoja maassa eikä usein edes pakene ihmistä.

Tintti

Eräs sanoisi heti, että sairas, minusta melko normaalia. Tintti on käynyt syömässä, sitten päiväunilla höyhenet pörhöllään lämmönpitimiksi ja nyt tuli jano. Nä'in se ainakin pihallani tapahtuu ja olen niitä seurannut aikasen kauan.

Eräässä

Ippitilian kuvassa näkyi, että ruokintalaudalla pääsevät linnut vapaasti paskomaan siemeniin. Aika vaarallinen ruokintalauta on sellainen. Salmonella on todella iso vaara, ja varsinkin punatulkut ovat arkoja sille, kuulemma.

Ruokintapaikka

Jep, minulla on ruokintapaikat aivan tallottavina, vaan eipä ole kipeitä lintuja liiemmälti havaittu. Onkohan se hiukan niinkin, että kunnon ruoka pitää ne vastustuskykyisinä, ja liika hygieenisyys pistää pöpöt jylläämään, aivan kuten ihmisilläkin. Tämähän on vain tälläisen vanhan eukon ajatusmalli, kauan elänyt ja lapsetkin koirien kanssa eläneet pienistä asti, ei allergioita, hhmmm.....miksiköhän elukoilla ja ihmisillä on noita tauteja enemmän kuin ennen??Siiis yliherkkyyksiä ja ruoka-aineallergioita, ym, vaikka kaikki on nykyisin niin hemputin hygieenistä, normaalit pöpötkään eivät enää saa olla missään. Ei ihmisillä, eikä eläimillä. Jostain syystä koiranikin elävät 15-vuotiaiksi ihan normaalissa "epäpuhtaudessa " ja terveinä kaikenlisäksi, joten....?