Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Suomenlinna

Kunta: 
Helsinki

Suomenlinna on vanha ruotsalaisten ja venäläisten rakentama linnoitus, "Pohjolan Gibraltar", joka koostuu useammasta saaresta. Nykyäänkin saarilla on vielä Puolustusvoimien toimintaa, avovankila sekä vireä taiteilijayhteisö. Kalliosaarilla näkyy pitkä armeijan, satamatoiminnan ja muun ihmisvaikutuksen historia. Saarilla elää painolastikasveja sekä kulttuuriseuralaisia, jotka ovat vuosien varrella villiintyneet.

Saarella on yksityisalueita, kuten pihoja ja Puolustusvoimien alueita, joilla ei voi liikkua. Nämä on selkeästi merkittyjä tai normaalilla maalaisjärjellä tunnistettavissa.

Sijainti

Javascript is required to view this map.

Lisätietoja kohteesta