Etsi kuhinaa pajukoista!

Käyttäjän Tuntematon kuva

Pajunkissojen puhkeaminen tuo meille kevään. Pajujen kukinnot ovat monille hyönteisille kevään ensimmäistä ravintoa. Myöhemmin pajun lehdetkin kelpaavat monen ravinnoksi ja pajukon tyveltä voi löytää ruokailevan jäniksen.

Pajuja on monenlaisia ja ne tarjoavat hyvin erilaisia elinympäristöjä. Pajuihin kuuluu niin elämää kuhisevia rantapöheiköitä kuin suuriksi puiksi kasvavia maisemanhallitsijoita. Pääsiäisen alla pajukosta voi löytyä myös innokkaita oksia kerääviä pieniä pääsiäisnoitia. Pajut ovat osa monia vanhoja pääsiäisperinteitä ja perinteisiä käsitöitä.

Pajujen ympärillä siis riittää elämää. Pajut ja erityisesti pajuryhmän komein edustaja raita, ovat Suomen Luonnonsuojeluliiton vuoden laji. Tämän kunniaksi avaamme valokuvakilpailun teemalla "Pajukossa kuhisee".

Ikuista hetki pajuihin liittyvästä elämän menosta ja osallistu kilpailuun lisäämällä kuvasi galleriaan. Kuva voi kertoa kasvien, sienten, eläinten tai ihmisten elämästä pajujen tuntumassa tai ihan vain pajun omasta elämästä. Esitä oma tulkintasi!

Kilpailu on auki 16.5. asti. Luonnonsuojeluliiton raita-työryhmä valitsee ja palkitsee kuvien parhaimmiston.

Kommentit

Pajukossa suhisee

Kilpailu oli jo keväällä mutta en ole huomannut näillä sivuilla mikä kuva oli raadin mielestä paras?!

kesäloma

ylläpidolla on kesäloma!

näin ainakin minulle vastattiin, kun kyselin viimeksi, miksi kukaan ei puutu sivujen toimimattomuuteen - tosin kesälomaa oli jo silloin kestänyt yli kolme kuukautta, mutta...

jos resurssit ei riitä, niin miksi ei hoideta jotain loppuun tavalla tai toisella, esim. tuota kilpailua - ja sitten lopeteta koko juttua kokonaan - tällaisena erittäin pahasti ontuvana sivusto aiheuttaa jatkuvasti pahaa mieltä ja on tosi huonoa mainosta!

Salasanako

pitää uusia tietyin välein? Joutuu pyytämään uutta, kun entinen vanhenee. Tämäkö on sivuston käytäntö?

Salasana.

Kyllä minulla ainakin on alkuperäinen salasana ja hyvin toimii siltäosin. Aika kauan olen sitä käyttänyt, mutta en kirjaudukkaan täältä aina pois vaan olen kirjautuneena lähes aina.

Olen kirjautuneena jatkuvasti

ja salasana tallennettuna, mutta joudun tuon tuosta uusimaan salasanan. Kokeilenpa nyt sitä, että uusin salasanan nyt; jospa se sitten alkaisi pysyä.