Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Kesäkuvia selailen vieläkin 1/2

Joko kasviharrastajia on kuulolla? Selailen ja järjestän viime kesän kuvasatoa, ja kyselen, onko tämä nyt sitten Suomenlahdennurmikohokki? Merikohokista se ei oikein käy eikä se näytä oikein nurmikohokiltakaan. Kukinta on kohokkien tapaan hyvin näyttävää. Kuvauspaikka on ihmisen merenrantaan luoma kivikko.

Ensin koko kasvin habitus, toisessa kuvassa kukkia lähempää kuvattuna.

Kommentit

kukka

taidat olla oikeassa, se näyttää suomenlahdennurmikohokilta,
terälehden lovi on matala.

raapineena päänahkaansa monta vuotta

Kyllä, mutta ... on se siinä tapauksessa hyvin epätyypillinen nurmikohokki, se on täysin "väärän näköinen". Kukka muistuttaa enemmän merikohokkia, mutta niitä on aivan liikaa per kukkavarsi.

Näyttävä kasvi, kukkii usein lähes lumentuloon asti vielä syksylläkin muutamin kukin.