persiansinililja

Scilla mischtschenkoana, vaaleansinijuovainen, jota luulin ennen trudiluun kommenttia idänsinililjan muunnelmaksi, on avannut teränsä tavallisia sinikukkaisia idänsinililjoja aikaisemmin. Kuvattu koristeistutuksella maantien laidalla Somerolla 17.4.2010 klo 13:11. Kukan sekoittaa värinsä takia helposti posliinihyasinttiin, ellei katso kukinnon rakennetta tarkemmin.

Kommentit

katsottava aina heteitä

Hienoa, tämä jää monelta helposti huomaamatta.

Mutta! - onko tämä Scilla siberica vai Scilla mischtschenkoana, siinä pulma :)

Kiitos trudiluu

hyvästä kommentista. Scilla mischtschenkoana sen täytyy olla; esitelty mm. Pinkassa (https://www-hotel1.it.helsinki.fi/~ekuva/virtuaalikasvio/plant.php?id=2136&image_id=2137&prms=).

Olemme olleet jo pitkään tämän sivuston käyttäjinä. Kommenttisi ovat kiinnostaneet minua ja, kuten nyt, antaneet suoraa apuakin kehitellessäni omintakeista Kansalaisen Kasvilenkki -ideaani. Sen tarkoituksena on motivoida terveyden kannalta liian vähän liikkuvia käyttämään apuna tietotekniikkaa kasvien tunnistuksessa, paikannuksessa ja seurannassa. Tutustuttaisin Sinut mielelläni lähemmin hankkeeseen, jos saisin sähköpostiosoitteesi. Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteella: seren.senil@smail.fi
Parhain terveisin
Antti Aaltonen, Hämeen Härkätie 654, 31400 Somero

Eikös sellainen

ole jo olemassa? Tästä linkistä pääsee sivustoon, jossa voi tunnistaa kasvin sen eri osien perusteella:

http://www.luontoportti.com/suomi/fi/

Re: vanttito "Eikös.." ->keskustelufoorumi "Kasviharrastus"

Luontoportti on erittäin suositeltava tunnistussivusto ja sillä on hyvät edellytykset kehittyä edelleen. Onhan sillä etusivulla mainitut mahtavat yhteistyökumppanit: UNESCO, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen ympäristökeskus, Helsingin yliopisto, Ålandsbanken, Nokia, Toyota, Sony, Birdlife, Ulkoasiainministeriö, This is Finland, Esri (paikkatieto), Helsinki Commission, UPM ja Sigmatic. Toivottavasti siellä kehitetään myös kasvilenkkeilijälle sopivaa päiväkirjaa ja välineistöä. Ilmoitin hankkeestani Kai Linnilän välityksellä englanniksi käännettynä tekstinä Nokialle jo vuonna 2008. Silloin tuli vastaukseksi, että paikannuskännykät ovat jo markkinoilla. Niinkuin olivatkin, vaikka tavalliselle "kuntokasveilijalle" aivan liian korkein hinnoin. En yhtään ihmettelisi, jos Nokia tai joku muu alkaisi hyödyntää valtioneuvoston joulukuista päätöstä vapauttaa Maanmittauslaitoksen kartat. Päätös astuu voimaan > 1.5.2012 <.

Minun ajamani yhdistyshanke ei ole ristiriidassa Luontoportin kanssa. Se vain lähtee ajatuksesta, että selvitään ilman sponsorointia. Yhdistyksen toiminnan tulisi lähteä seurauksena sen ydinviestin ymmärtämisestä, että monimuotoisuus on elämän ehto ja että pitkällä tähtäimellä tietoisuus luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön edellytyksistä, ehdoista ja rajoitteista on kestävän yrittämisen edellytys. Kansalaisten oma-aloitteisesti tekemä kiinteistökohtainen kasvilajikartoitus on osa siitä. Sukupolvien vaihtuessa uusien kiinteistön haltijoiden olisi hyvä tietää mahdollisimman yksityiskohtaisesti, minkälainen lajisto tilalta jää heidän hoivaansa.

Ihmettelen vain.

Luonnonsuojeluliiton väki vaikenee kuin muuri. Kuuntelee, muttei vastaa. Ovatko salassapitosopimukset sulkeneet suunne? Alan ymmärtää ympäristöministeriön ydinviestiä päättäjille: ”Monimuotoisuuden häviäminen on ilmastonmuutoksen veroinen poliittinen ja taloudellinen uhka.” Eikö muuta? No, onhan siellä ydinviesti kansalaisillekin: > Luonnon monimuotoisuus on elämän ehto! <. Se sopii, en tuomitse. Luonto suojelee meitä. Hiukan silti nolottaa oikeassa olevien itsevarmuus. Olo on kuin aatamilla paratiisissa: lajintunnistus ei riittänyt, vaan piti käyttää saatua ymmärrystä hyödykseen. Lähtö tuli, mutta onneksi elämän puu säilyi.

Yhdistyslain edellyttämät kolme

sopimuskirjan allekirjoittajaa ovat löytyneet. Yhdistyksen perustava kokous pidetään Hämeen luontokeskuksessa 14. huhtikuuta. Voin lähettää kokouskutsun (.pdf) tarkentavine liitteineen asiasta kiinnostuneille sähköpostitse.
Antti Aaltonen (= nimimerkki aa41)
Hämeen Härkätie 654
31400 Somero
plantwalker@smail.fi

Re: Eikös sellainen

Hei vanttito, luontoportti on toki tuttu ja URL-linkitys sinne on yksi tärkeä osa ohjelmassani. Jos olet kiinnostunut Kasvilenkkihankkeestani, lähetä minulle sähköpostiosoitteesi. Minun osoitteeni on edellisessä vastauksessa trudiluun kommenttiin. Kyseessä on Microsoft Excel -sovellus, jota en osaa lähettää ISLn yhteydenottokentän kautta sähköpostin liitteenä. Katson voisinko panna sitä kautta tulemaan lyhyen johdantokirjoituksen. Näytti lähtevän, vaikka hiukan muodoiltaan takkuillen.