Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Pölönmäki, Iisalmi

Kunta: 
Iisalmi

Iisalmen keskustasta noin 25 km lounaaseen lähellä Pörsänmäen kylää sijaitsee Pölönmäki, ja siellä sijaitsee upea laajahko valkovuokkoesiintymä, joka on luontainen, vaikka sijaitseekin 300 km:n päässä lähimmistä vastaavista. Vuokkojen seurana kasvaa myös kevätlinnunsilmää. Vuokkojen ydinalue on rauhoitettu.

Vuokkoalueelta voi jatkaa pienen matkaa itse Pölönmäelle, jossa on kota ja näköalatorni. Tornista mahtavat näkymät, hyvällä säällä voi nähdä Lapinlahdelle asti.

Kannattaa huomata, että täällä vuokot kukkivat toukokuun puolenvälin aikoihin - joko hieman ennen tai jälkeen, joskus paras kukinta esim. 25. päivän aikoihin.

Sijainti

Javascript is required to view this map.