A. pyramidalis

Kun Ruotsinpitkäpalko aloittaa kukinnan pk-seudulla, on kiire katsomaan, miten Kartioakankaalit ovat pärjänneet kilpailussa elintilasta. Tällä kertaa hyvin, yhtään kasvia ei ole (vielä) revitty. Kirkkaansiniset kukat ilmestyvät ihan lähipäivinä. Suosittelen pk-seudun paahdekasvupaikkojen ystäville tulevan viikonlopun retkilistalle. Pelkät karvaiset "pyramidit" ovat näkemisen arvoinen.

Kommentit

voiko

voiko suuntaa yhtään vihjaista?

Hakuvinkki

Helsingin kaupungin luontotietojärjestelmään on kerätty tämäntapaista tietoa - tämän selkeämmin en kasvinsuojelullisesta syystä uskalla nettipalstalla vihjata.

Kartioakankaali Lapinlahdessa

Yksi kasvupaikka on Lapinlahden sairaalan puistossa. Kasvavat siellä nurmikolla kaukolämpöputken viereisellä alueella, jos niitä ei ole vielä leikattu poikki. Nousevat siinä joka kevät kunnes puutarhuri tulee ja leikkaa nurmikon ja samalla akankaalit. Joku on päättänyt että tasaiseksi leikattu nurmikko on parempi kuin villi luonto, jossa voisi kasvaa vaikka mitä harvinaisuuksia (niin kuin Lapinlahdessa kasvaakin). Minua kyllä ihmetyttää tämä silmitön ruohonleikkuuinto.

Yhteistyötä?

Jos minä olisin sinä, Zack, juttelisin alueen hoitajan kanssa. Hän ei varmasti tee leikkuuta tahallaan vaan pitääkseen alueen sovitunlaisessa kunnossa. Selvitä alueen vastaava ja kerro, mitä paikkoja sinun mielestä pitäisi hoitaa toisella tavalla tai missä pitäisi välttää leikkuuta (ja mihin aikaan). Esim. tämän kasvin lehtiruusuketta ei haittaa leikkuu ollenkaan kukinta/siemenkasvatuskauden ulkopuolella, se on niin matala.

Puistoissa olisi kätevää esitellä Suomen luonnonvaraisia kasveja ja niihin voisi silloin tutustua ne, jotka eivät syystä tai toisesta lähde metsäisemmille taipaleille. Meillä vanhoissa puistoissa kasvaa muutenkin kaikenlaista mielenkiintoista kasvien ystäville ja muillekin.