Pesä

Tänään kuljeskelin metsässä kuvaamassa metsätähtiä. Yhtäkkiä jaloistani lähti lentoon ruskea suurehko lintu. Sen paremmin en pystynyt tunnistamaan. Säikähdin, ja vielä enemmän säikähdin kun huomasin, että olin lähes astunut linnunpesään. Näppäsin hätäisesti kuvan ja lähdin äkkiä pois paikalta. Onko tämä lehtokurpan pesä? Ensin mietin että pyyn, mutta en löydä kuvaa pyyn munista.

Kommentit

RE:Pesä

Kanalinnut,metsä-tai peltokanalinnut,kuten esim.metso,teeri,pyy ja muutamat muut joiden pesissä on pääsääntöisesti enemmän munia noin 6-10.
Metsässä pesiviä rantalintuja ovat esim. juuri tuo mainitsemasi lehtokurppa,taivaanvuohi,kuovinkin pesä saattaa olla metsänlaidassa.Näillä munamäärä on juuri tuo 4.Vastaan ,että lehtokurppa vaikka en tiedä minkänäköiset munat sillä on.
Tässä munantunnistamisessa on vielä paljon kehitettävää,ei tosiaan löydy kuvia pesistä ja munista.Lintukuvia kylläkin sivukaupalla.

Kysymyksessä

on, ihan oikein, lehtokurpan pesä. Lehtokurppa lähtee juuri kuvatulla tavalla ihan viime tipassa, vaikka ei olisi pesäkään kyseessä. Sillä on niin hyvä suojaväri, että sen kannattaa menetellä kuvatulla tavalla. Muut kahlaajat käyttytyvät toisin. Kuovi lähtee hyvissä jo ajoin pesästään ja alkaa varoitella. Sitäpaitsi kuovi ei pesi keskelle metsää. Taivaanvuohta ei voi sanoa erityisen isoksi linnuksi.
Kuva löytyy kuvahaulla: "Scolopax rusticola nest".
Löytyvässä kuvassa pesäkuoppa on rakennettu neulasista. Lehtokurppa käyttää kuopan rakentamiseen läheltä löytyvää materiaalia.