Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Seuraava toukka.

No, nyt kun heittelin kaikki pistiäisen toukat muualle, niin akileijassa oli tälläinen, nyt varmaan päästään jo perhosiin?

Kommentit

Kasvata se perhoseksi

Pläräsin hyönteiskirjaani; paljon oli vihreitä toukkia. Jospa kasvatat siitä perhosen niin arvoitus ratkeaa.

Yhyy.

Eipä tullut kasvattaminen mieleen, kuvasin ja päästin pusikkoon.

Eikö tunneta?

Eikö kukaan tunnista, näin tavallisen näköinen toukka, vaan en löytänyt mistään tunnistusta. Kaikki vihreät toukat kun ovat niin toistensa kaltaisia.

Mäntymittarin toukka

Toukka on tietääkseni mäntymittarin toukka, Bupalus piniarius.