Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

MIKSI ??

Iloinen oravani, ei enää käy pihapuussani....MIKSI, miksi se jäi auton alle 8.6.10? Tiellä 30 km rajoitus, lapsia ja mopoja yllinkyllin, siis miksi, välinpitämyyden takia, olen ainakin itse pystynyt aina väistämään tiellämme kaikki eliöt, niin fasaanit kuin oravatkin.

Kommentit

Syvä osanottoni.

Ymmärrän suruasi, samoin kokeneena. Nuo pienet luontokappaleet kun
tulevat ihan kuin omiksi, kun ne päivittäin pihalla peuhaavat.

Näin tulee nykyajan välinpitämättömyys räikeästi esille, ei ajatella pienten eläinten oikeuksia, vaan pitää päästä nopeasti ajamaan...

Yleensä Orava on nopea liikkeissään , ja pienikin jarrutus ajossa voisi
pelastaa pikkuystäviemme hengen.

Kiitos Kakadu.

Täällä on muutenkin niin vähän oravia ja ne harvatkin ovat hirveän arkoja, luultavasti täällä on niille liikaa lapsia jotka ajavat kurreja takaa.

Olen asunut tässä yli 10-vuotta ja tuossa tiellä on sinäaikana jäänyt autonalle yksi fasaani ja 7 oravaa. Tosin tässä kaahataan, sattunut jopa kuolonkolarikin, tai autolla aidan läpi pihaan ja parvekkeenpalkit katkaistu( poliisin mukaan nopeutta ollut n. 120 km./ h). Tämä on päättyvä pieni tie, mutta eihän se kaahareita estä. Mihin sitä on ihmisillä kiire, muuhun kuin kuolemaan.

Valitettavasti

näin käy aika usein. Ei autossa tarvitse olla paljonkaan nopeutta, jos orava sattuu alle juoksemaan. Yhtä nopea se on juoksemaan alle kuin alta pois. Normaalitapauksessa on hyvin riskaapelia vetää ykskaks lukkojarrutus oravan takia. Tulee vielä suurempi vahinko, jos takana ajava ei ehdi jarruttaa. Pienen eläimen vuoksi tehty äkkijarrutust johtaa joidenkin vakuutusyhtiöiden kannan mukaan siihen, että vahingot maksaakin jarruttaja vakuutuksestaan.
Tätä ei pidä tulkita missään tapauksessa niin, että pidän eläinten päälle ajoa sallittuna. Väistämisessä ja jattutuksessa on kuitenkin syytä ottaa huomioon mahdollinen muu liikenne.
Oravakanta vaihtelee lähinnä kuusen siemensadon mukaan.

Vanttitolle.

Aikoinaan, siis kauan kauan sitten, kun kävin autokoulua niin opettaja teroitti asiaa ettei MINKÄÄN elävän päälle saa ajjaa jos pystyy sen estämään, ja esimerkkinä mainitsi jopa rotan. Mihin tämä opetus on kadonnut.

Tolla tiellä on tosiaan 30 km/h nopeusrajoitus ja jos siinä' joskus menee kaksi autoa peräkkäin, on se jo lähes vuodentapaus.