Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Iltalaulaja

Pysähdyin kuvaamaan pellolla olevia lampaita, klo 22.30 ja kuulin ihmeellistä "naukunaa" kuin pieni kissanpentu olisi ollut jossain hädässä, sitten kuin autoni tuulitinhihna olisi vinkunut, ja väliin sitten "titi", joten yhdistin lintuun. Kaukana pellolla oli iso säiliö lampaiden syöttökaukalona, sen päällä istui joku pikkuinen kutsumassa emoaan syöttämään, ja ääni oli kauaskantoinen.

Ikäväkyllä parempaa kuvaa en onnistunut saamaan.

Kommentit

Rantasipihän

siinä. Ranta ei ilmeisesti ole kovin kaukana. Tekee kyllä pesänsä parinkymmenen metrin päähän rannasta, mutta vie poikasensa heti rannan tuntumaan.

Kiitos vanttito.

Sipiksi arvelinkin ja onhan siinä pellon laidassa Lepsämänjoen kapeaa juoksua.

Oli niin kesäisen tuntuista kun lampaat määkivät ja sipi lauleskeli.

Kun pukuja jaettiin

sipi ei tullut ajoissa paikalle. Siksi sillä on vain tämä vaatimaton, harmaanruskea pukunsa. Sitä se nyt valittelee "Kivi viivytti, kivi viiytti..."
, mikäli uskomme kansanuskomusta ja miksipä emme uskoisi. Alakuloinenhan sipin ääni vähän on.