Vesihämähäkki

Pirunlinnansuoniolla 16.06.07 Tälläinen majaili lähellä rantaa. Sukelsi veden alle, ja tuli jälleen rannalle kuivattelemaan.

Kommentit

Vesihämähäkki

Vesihämähäkki (Argyroneta aquatica)
Ainoa tunnettu hämähäkki maailmassa, joka on sopeutunut elämään aina vedessä. Asustaa lammikoissa, matalissa järvissä ja joissa. Sukeltelee vedessä selällään uiden ja vesihyönteisiä metsästellen, mutta sen täytyy käydä pinnassa hengittämässä silloin tällöin.
Tieto etsitty Googlella.

Vesihämähäkki

Pitäisi pysyä poissä näistä hämähäkkien tunnistuskuvista, kun en oikeasti edes tunne kuin muutaman hämähäkin, sähläsin tuolla jo yhden kuvan kanssa tarpeeksi :). Mutta ihan pakko sanoa, että tämä ei minusta näytä, eikä käytöksensä puolestakaan kuullosta vesihämähäkiltä. Vähän huono kuva, mutta tämä voisi nyt olla tuo rantahämähäkki. Vesihämähäkki on tummempi ja sen muutaman kerran kun olen nähnyt sen, sillä on aina ollut se ilmakupla pepussa. Eikä se tietääkseni poistu vedestä kuivattelemaan rannalle.

Mutta tuo varjo on ihana!

Ei vesihämähäkki

Tuli vähän hätäiseen tämä vesihämähäkiksi tunnistettua. Minäkin vasta opettelen näitä hämähäkkejä, niin kuin kaikkia muitakin ötököitä Niille on kiva etsiä netistä nimiä.
Tuosta kakkoskuvasta näkee paremmin mm. jalat eivät ole karvaiset, niin kun vesihämähäkillä kuuluu olla. Naaras on vaaleampi, joten väri voisi olla aika lähellä sitä. Netistä löytyi kuvia, joissa ilmakuplaa ei ollut. Sain myös sen käsityksen, etteivät maalla käy.
Rantahämähäkillä on löytämieni kuvien perusteella vaaleat raidat kyljissä. Etsintä jatkuu...

Rantahämähäkkiä veikkaisin

Nappasin kuvan omalle koneelle ja käsittelin hämähäkkiä siten, että saisin paremmin esille sen ominaispiirteet. Vaikutti minun silmiin rantahämähäkiltä. Roteva rantahämähäkki on tunnistettavissa mm. vaaleista vauhtiraidoista tumman ruumiin sivuilla. Ne nousivat hyvin esiin kuvankäsittelyn jälkeen. Rantahämähäkin pituus on noin 10-20 mm. Se osaa juosta veden pinnalla ja jopa sukeltaa vaaran uhatessa tai saaliin perään.

Hämähäkki

Kyseinen otus oli ainakin 5-6 cm pitkä.
Siirrän vielä uuden kuvan otuksesta näytille.

Salapoliisityöskentelyä

Hei!
Minä laitan yhden oman kuvan rantahähämäkistä tuonne luontohavainnot-galleriaan, niin voit vertailla. Täytyy tietenkin aina muistaa, että minä EN ole alan asiantuntija, ihan vain tällainen harrastelija, jolle voi tulla virheitä...

Suomesta on tavattu yli 600

Suomesta on tavattu yli 600 hämähäkkilajia, ja miten moni niistä lajeista on vesihämähäkkejä? Sitä en tiedä. Mutta tosi iso otus on tuo vedessä uiskenteleva kaveri. Luulisi lajinkin löytyvän..

Rantahämähäkki

Rantahämähäkki (Dolomedes -suku)

Terveisin,
Laura Hiisivuori
Tiedottaja
Luonnontieteellinen keskusmuseo
p. 09-191 44254

En osaa muuta sanoa..

..kuin että hieno kuva(joskaan ei vielä kunnolla tuo hämistä näkyviin/tarkaksi) ja tuo pohjaan lankeava varjo on kerrassaan upea !