Punarinta oksallaan

Punarinta Pöytyä 29.6.

Kommentit

bokeh

Kuvassa on pääkohde, punarinta. Sen takana epäterävä tausta muodostaa kauniin kuvion, jossa ei ole ääriviivoja. Tämä esteettisesti kauniisti piirtyvä taustakuvio on "bokeh". Kaunis bokeh saadaan käyttämällä suurta aukkoa, jolloin pääkohde on hyvin terävä ja tausta epäterävä. Kauniin bokehin saa valon leikistä esim. veden pinnalla tai valon siilautumisesta puiden lehtien lomasta. Tämän punarinnan taustalla on oletettavasti puiden lehtiä, joiden välistä valo pilkahtele. Suuren aukon takia tausta näyttää muodostuvan ikäänkuin pallukoista, joiden koko ja vihreän sävyt vaihtelevat = bokeh.

Kiitos Annie.

Siis suomeksi, kaunis epäterävä tausta. OK.

Kiitos Annie ja Ippitiilia

Erityisesti Annielle kiitos informatiivisesta analyysistä. Tämä punarinta asusti vanhan talon pihapiirissä ja olimme siellä kesävieraina. Lintu antoi kuvata itseään melko häiriintymättä. Toukkia etsiskellessään se jopa hieman innostui lähentelemään, kun möyhimme maata.

Kuvaustiedot: Polttoväli 250 mm, aukko f/4,5, Iso 640 1/125, kuvaus jalustalta

Punarinta.

Hieno kuva, hyvät värit, kaunis ilme punarinnalla.

Myös olisin ottanut ihan pikkuisen pois ylhäältä ja vasemmalta, vain pikkuisen.

punarinta

Varsin hyvin olet saanut punarinnan kuvattua. Lintu on kaunis ja skarppi, kuvan sommittelu hyvä. Taustan väri ja bokeh ovat kauniin tasapainoiset. Ehkä yläreunasta voisi leikata siivun pois.

Tyhmä kysymys?

Tälläisenä vanhana eukkona haluaisin tarkennuksen sanalle " bokeh "? Sana on ennenkin täällä esiintynyt, ja koska olen vain tavallinen kuvaaja, kuten moni muukin täällä, niin ammattisanasto ei ole hallussa. ( eikä lontoonmurre ).

bokeh

Vastaus löytyy googlaamalla sanalla bokeh.