valevahvero

valevahveroita oli niin runsaasti että niiden maku täytyi testata ihan paistinpannulla. oppaat väittävät että olisi mauton ja huono ruokasieni mutta syötävä. olen eri mieltä, herkullinen sieni.

Kommentit

Valevalevahverot

Oletpa tainnut osua (kuvasta päätellen) koivunkantosieneen, joka onkin kolmen tähden sieni. Kaikki keltaiset, varsinkin kannoilla tai risuilla kasvavat keltalakkiset (eritoten kostealla kelillä turpeat ja väriä vaihtavat) sienet eivät ole valevahveroita, jotka puolestaan ovat hieman nahkeita, hieman torvimaisia ohuita ja yksivärisen keltaisia (ei niin heleitä kuin kanttarelli), melko mauttomia mutta harmittomia -niitä voi poimia kanttarellien jatkeeksi paistokseen. Muita vaihtoehtoja ovat edelläolevan lisäksi kuusilahokka ja myrkkynääpikkä; ne ovat hieman erilaisia kuin vahverot mutta saattavat sekottua edellisiin ja esiintyvät ryppäinä, kannattaa olla epäileväisen varovainen...

samaa mieltä

olen kanssasi siitä että sienten kanssa kannattaa olla varovainen ja tunnistus pitää olla tarkka jos meinaa syödä. voi olla että kuva ei ole paras mahdollinen mutta selvästi kyseessä on juuri valevahvero.

valevahveroa pitävät hyvänä ruokasienenä monet muutkin (ks. esim Suomen Luonto 9/2010).