Ikkuna Suomen luontoon -sivusto on tullut elinkaarensa päähän ja se suljetaan vuoden 2019 lopussa.

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia käyttäjiä neljästätoista vuodesta! Hyvälaatuiset sivustolle jätetyt kuvat jäävät SLL:n arkistoon ja niitä voidaan käyttää Liiton viestinnässä sivuston sääntöjen mukaan. Jos et halua kuviasi käytettävän, ne voi poistaa sivustolta vuoden loppuun mennessä.

Luontokuvia voi lähettää esimerkiksi Suomen Luonnon Havaintokirjaan (https://suomenluonto.fi/havaintokirja/) tai tunnisteella #havaintokirja Instagramiin, josta Suomen Luonto tekee nostoja omalle tililleen (https://www.instagram.com/suomenluonto/).

Suomen Luonnonsuojeluliiton nettisivut (https://www.sll.fi/) jatkavat toimintaansa normaalisti ja esimerkiksi Kestävä elämäntapa -osiosta löytyy vinkkejä luontoon tutustumiseen ja ympäristön varjelemiseen.

Mitä keltaista sientä koivulla? - Karvanahakka.

Kuvattu Somerolla 23.9.2010 klo 14:08. Erottui kirkkaana pilkkuna maahan raivatussa risukossa hieman rahkaisessa kangaskuusikossa. Koivunvesan katkaisupinta on vain noin parin kolmen sentin levyinen, kuten vertailu puolukan lehtiinkin osoittaa. Kasvualusta sopisi pinovyökäävälle (Trametes ochracea), mutta voiko se olla tuon muotoista ja noin keltaista?

Kommentit

Löysin vastauksen: karvanahakka,

Stereum hirsutum.

aa41

Jos olisi kääpää pitäisi löytyä myös jonkinlainen pillistö?
Tuossa ylimpänä näyttäisi olevan joku vinokas.Ehkä keltavinokas,joten tämäkin saattaisi olla sitä samaa.Kannattaa seurata kehitystä.

Vastaus Kaimaanille

Tuon päällä olevan olen varmaan irrottanut oikealta alareunalta ja nostanut ylös nurinpäin, jotta kääntöpuoli näkyisi. Hytyrypykkä (Phlebia tremellosa) tai jokin muu sen kaltainen, mutta sileämpi, voisi kenties olla myös kyseessä, koska ei näy helttoja kuten kuvaamallasi keltavinokkaalla. Millä alustalla vinokkaasi muuten kasvoi ja kuinka suurena? Pelkästä kuvasta ei saa näitä seikkoja oikein selville.

vastaus aa:lle

Keltavinokkaani kasvoi kuusella.Olivat kooltaan n.5-6 cm.Myös eilen löysin keltavinokas esiintymän joka myös oli kuusella ja samankokoisia.