Onnea, Peitsa!

Käyttäjän tepo kuva

Tämänaamuisessa lehdessä (Helsingin Sanomat 14.10.2010, sivu C 5) on Syntymäpäivät-palstalla tutun miehen kuvan alla teksti: Peitsa Mikkola professori Helsinki 95 v 15.10. (Palvelukeskus Kotikallio 14.30—16).

Tuo nostaa mieleen kolme seikkaa. Peitsa on suomalaisen luonnonsuojelun merkkihenkilöitä. Metsäbiologi, professori emeritus, lienee paljon tunnetumpi metsäalan toimijoiden ja harrastajien keskuudessa kuin luonnonsuojelupiireissä. Ennen saattoi olla toisin, sillä jonnekin 1960-lopulle saakka metsämiehet olivat laidasta laitaan luonnonsuojelijoita. Suomen Luonnonsuojeluyhdistyksen perustavassa kokouksessakin osallistujia oli metsäylioppilaista metsänhoitotieteen professoreihin ja metsäneuvoksiin.

Toiseksi: Peitsan osallistuminen luonnonsuojelun järjestötoiminnan ensi askeleisiin on jäänyt (minulta) huomaamatta. Hän ei ollut Helsingin Säätytalolla myöhään perjantai-iltana 27.5.1938 perustamassa luonnonsuojeluyhdistystä. Oliko hän silloin Yhdysvalloissa?

Kolmanneksi – tai oikeammin heti ensi näkemältä: Huomisaamun lehden A-osan Oikaisuja-palstalla kerrottanee Peitsan oikea sukunimi!

Onnittelut!

Terho Poutanen

Kommentit

Syntymäpäivätiedot uusiksi

Lehti ei oikaissut eilistä, vaan julkaisi Peitsa Mikolan syntymäpäivätiedot tänään 95-vuotissyntymäpäivänä uudestaan (HS 15.10.2010, sivu C 11). Hieno homma!