Yleinen?

Kuvassa samettijalka joka Suomen sienioppaan mukaan kasvaa Etelä-Suomessa yleisenä kangasmetsissä ja mäntykankailla sammaloituneissa männyn kannoissa.
Mitä sana, yleinen,yleensä tarkoittaa sieni ja kääpä oppaissa?Ihmetyttää minua.On lukemattomia kääpiä ja sieniä joidenka kohdalla maininta yleinen.Nyt kuitenkin on niin,että esim. meikäläinen joka on koko ikänsä samoillut metsissä törmääkin ensimmäistä kertaa elämässään ,yleiseen lajiin,kuten nyt tämän samettijalankohdalla.Muita samanlaisia tapauksia on ilmaantunut aivan viime vuosina.Onko kysymys kenties siitä,että tarkkavaisuuteni on lisääntynyt?

Kommentit

Tarkkaavaisuus

varmaankin on lisääntynyt, omalla kohdallani ainakin olen sen todennut. Kun pienestä pitäen on tottunut kulkemaan luonnossa niin varmaan luonnon normaalitapahtumat ovat ikään kuin takaraivossa ja on tilaa huomata uusia asioita herkemmin.
Samettijalan tunnen kyllä vuosien takaa ja aina vaan se erehdyttää katsomaan itseään mahdollisena syötävänä sienenä. Kaunis sienihän se on.

Tuota

Sanoisin , että tarkkuus on lisääntynyt.
Ei silti , en minäkään sitä ole nähnyt, tai tietysti olen , mutta en ole huomioinut , koska , mistä syystä , ennenkuin nyt,
Eihän sitä edes kerätä syötäväksi .
Nyt jos tapaan , niin otan ainakin kuvan.